Зад решението големите нехранителни магазини с площ над 300 кв.

...
Зад решението големите нехранителни магазини с площ над 300 кв.
Коментари Харесай

Правите ни на балъци, прозират чужди интереси

Зад решението огромните нехранителни магазини с повърхност над 300 кв. м да могат да отворят при избрани условия прозират огромни непознати корпоративни ползи за сметка на дребния и междинен фамилен български бизнес. Това се споделя в позиция на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ). Тя е във връзка оповестеното от министър на стопанската система Лъчезар Борисов желание да бъдат изменени напътствията за работа на магазините.

" Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни артикули, в случай че лимитират обектите си до 300 кв. м. Тоест, понижаваме площта, с цел да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, само че активността да си продължи. Много, доста несериозно! Значи, заведенията работят на цялостната си повърхност (когато въобще работят), само че с 50% от потенциала си за клиенти. А веригите работят с понижена комерсиална повърхност, само че със 100% от клиентите си. Хайде стига! Тук към този момент не може да се скриете зад здравната логичност ", показват от СЗБ и БАЗ.

Те цитират думите на здравния министър Костадин Ангелов от последния брифинг за разпространяването на ковид, че " третата вълна не наподобява по нищо на втората ". " Не, министър Ангелов, не наподобява на първата! При първата беше затворена цялата страна при 25 случая дневно, а с оповестеното през днешния ден решение при над 4000 случая на ден още веднъж не работят единствено заведенията, фитнесите и моловете ", акцентират браншовите организации. И назовават решенията за справяне с пандемията " популистки, половинчати и предизборни ".

" Съберете си акъла и покажете потенциал за взимане на верните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: " Всичко или нищо " - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А в случай че не отваряте - плащате в точния момент съответни обезщетения! Вие обаче не разбирате, не желаете да го разберете или просто по този начин ви изнася. За следващ път доказахте това, което ние повтаряме през цялото време, а точно - в това да пандизите единствено 2-3 избрани бранша няма никаква здравна логичност, а единствено непознати стопански и политически аргументи ", се акцентира в позицията.

" Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на пространствата до 300 кв. м, пожелаваме неотложно отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с пространства до 300 кв. м, а тези с над 300 кв. м повърхност да работят по изискванията на огромните магазини и преграждане на 300 кв. м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и празненства навън можем да вършим без проблем. Не ни се подигравайте! Стига дискриминация и двойни аршини! Вие потвърждавате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура! ", приключват от СЗБ и БАЗ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР