Зад новата формация на отлюспилите се от ИТН – Ива

...
Зад новата формация на отлюспилите се от ИТН – Ива
Коментари Харесай

Зад партията на Ива Митева и Любомир Каримански наднича още един мултимилионер

Зад новата групировка на отлюспилите се от Има Такъв Народ – Ива Митева и Любомир Карамански, стои мултимилионер с компания с филиали в Испания.

 

Обещаващ многомилионен тил в лицето на предприемача Юлиан Софрониев си е основала партия „ Заедно “, основана да отлее гласове от Слави Трифонов. Той се води специалист и представител на групировката. Само една от фирмите му е на стойност 6 млн. лв., а останалите му компании също жънат високи финансови триумфи за предходната година, което проличава и по докладите им.

 

В продължение на повече от 25 години, Софрониев се занимава с бизнес в застраховането и сигурността, продавайки системи – терминали за независимо настаняване в хотели. Компанията му към този момент обслужва едни от най-елитните курорти в Испания и Гърция, само че макар насъбраната банкова сметка, надали партия „ Заедно “ ще успее да докара мечтаните проценти до изборите. Дори най-смелите прогнози не дават повече от 0.8% на новата групировка.

 

Софрониев пък избира да стои в сянка и не разяснява нито правосъдната промяна, нито основния прокурор Иван Гешев, нито пък обичания от самите Митева и Каримански „ македонски проблем “, който им бе приоритет, до момента в който бяха питомци на Слави и Тошко Йорданов.

 

Софрониев

Всички по предизборните щабове разясняват новата звезда Юлиан Софрониев, откакто се заприказва, че „ Заедно “ е креатура на братята милионери Димитър и Красимир Илиеви – притежатели на дискотеката-ковчег „ Индиго “, погубила 7 деца през 2001 година Двамата братя се прочуха като основатели на новата партия, подкокоросвани сякаш от президента Румен Радев. Всъщност Радев няма нищо общо с партията, само че не по този начин стоят нещата с Димитър Илиев. Единият от братята е ръководител на партията „ Сбор “, която се е пришила в коалиция със „ Заедно “.

 

За да не бъдат упреквани във финансиране от дискотечните босове и с цел да преминат на ярко, Митева и Каримански решили да извадят под прожекторите почтения и сполучлив предприемач Софрониев. Банковата му сметка може да съперничи с тези, с които Росен Плевнелиев се ускори към властта. Софрониев обаче не разяснява дали подарява милостиня от милионите си за „ своята партия “. Бизнесменът е въздържан и пред медиите приказва единствено за работата, която страната би трябвало да свърши в интерес на бизнеса у нас и е намерено срещу „ зелената договорка “.

 

И до момента в който „ Заедно “ се бори за отменяне на алените линии в политиката и диалогизъм с всички обединения, симпатизантите на Трифонов се присмиват в профил на парадоксалното държание на някогашните си съпартийци. Те занапред настояват, че са подготвени за разговор и обединения, освен с всички партии, а най-много с Има Такъв Народ.

„ До оня ден бяха при Слави и работеха дружно, сякаш всичко бе наред, а в този момент го напуснаха. Защо? За да се съберат назад с него след изборите! Това е същинска комедия! “, възмущават се правилните симпатизанти на Дългия.

Инфо: Уикенд

Тагове: Ива Митева Любомир Каримански Слави Трифонов Тошко Йорданов Димитър и Красимир Илиеви Юлиан Софрониев „ Заедно “ „ Сбор “ Румен Радев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР