Зад нашата мечта застават хора, които умеят да постигат целите

...
Зад нашата мечта застават хора, които умеят да постигат целите
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Община Русе е собственик и ще остане собственик на летището

Зад нашата фантазия застават хора, които умеят да реализират задачите си, увери градоначалникът

" Община Русе е притежател и ще остане притежател на летището. Срочното право на прилагане, което би се предоставило с решение на Общинския съвет, ще ни резервира като притежател. В същото време взаимното сдружение на Христо Крушарски и Антони Търницов ще може да прави нужните вложения и да извърви законовите стъпки, с цел да имаме след време и пътнически полети. "

Това съобщи кметът на Община Русе във връзка на капиталовото желание на две български компании да развиват летище Русе.

" Вярвам, че Летище Русе ще се развие и утвърди като районно.

Като кмет осигурих ремонта на покрива и пространствата му с общински средства, организирах редица диалози, с цел да бъде утвърдена концепцията от страната и да ни даде средства за реализирането ѝ.

В един миг бяхме сложени пред правна неспособност, само че с екипа ми не сме спирали да действаме за реализиране желанието на русенци. ", изясни градоначалникът.


" Още в самото начало на работата ни за летището привлякохме Антони Търницов като съветник. Той има опит с него още от 2017 година, когато е правил концесионния разбор.

Г-н Търницов работеше и мислеше с нас и когато видя протичащото се с плана с страната, продължихме взаимната си работа, търсейки нова опция.

Такава открихме в лицето на Христо Крушарски и „ СтройПроект “.

Постигнатото досега от двамата като персони и експерти ни убеждава, че зад нашата фантазия застават хора, които умеят да реализират задачите си.

А те са действителни и постижими. Затова предлагам на Общинския съвет тази опция.

И нещо доста значимо.

Община Русе е притежател и ще остане притежател на летището.

Срочното право на прилагане, което би се предоставило с решение на Общинския съвет, ще ни резервира като притежател. В същото време взаимното сдружение на Христо Крушарски и Антони Търницов ще може да прави нужните вложения и да извърви законовите стъпки, с цел да имаме след време и пътнически полети.

Тук не става въпрос за задгранична компания или хора, които желаят да вършат политика. Това са българи, които застават с лицата си, имат знания, опит и средства, които желаят да вложат незабавно в нашето летище. ", добави Пенчо Милков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР