Зад манипулациите от август 2018 г. на валутния пазар на

...
Зад манипулациите от август 2018 г. на валутния пазар на
Коментари Харесай

Ердоган обвини Запада за валутния натиск върху Анкара

Зад операциите от август 2018 година на валутния пазар на Турция стоят опитите за напън върху Анкара на редица страни от Запада и основно Съединени американски щати, съобщи президентът Реджеп Ердоган на среща с представители на обществените медии в столицата.

Според него тези операции са имали за цел политически напън в навечерието на изборите в страната. Той уточни, че инфлацията в Турция спада по едно и също време с понижаването на кредитните ставки, а казусът е доста по-широк, в сравнение с стремежът за поевтиняването на селскостопанската продукция.

Държавният глава разяснява и обстановката в Близкия Изток. „ Съединени американски щати няма да получат интернационално самопризнание за решението на Доналд Тръмп за суверенитета на Израел над окупираните Голански възвишения. Това решение не е подкрепено нито от Генералната асамблея, нито от Съвета за сигурност при Организация на обединените нации “, акцентира той.

„ Турция е подготвена сама да подсигурява националната си сигурност, с помощта на актуалните отбранителни технологии влязохме в нов стадий на битката с терористичните организации “, сподели Ердоган в взаимен ефир на две малките екрани, представен от Анадолската организация. Той подчертава на сполучливата интервенция за ликвидирането на група водачи на кюрдската ПКК в Северен Ирак. „ Безпилотните летателни апарати дефинират координатите на терористите и неотложно нанасят удари. А скоро по-късно турските F-16 бомбардират същия регион “, изясни той.

Според него турските спецслужби и военните взаимно търсят терористите, включително на териториите на прилежащите Сирия и Ирак. Ердоган акцентира, че Турция не осведоми сътрудниците за подготовката и провеждането на антитерористичните си интервенции. „ Ние никого не уведомяваме, а просто даваме команда на водачите на F-16, тъй като дори тези, които назовават себе си другари на Турция, по-често се опълчват на сходни интервенции “, посочи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР