Зад клуба Никола Вапцаров“, който ще бъде открит в неделя

...
Зад клуба Никола Вапцаров“, който ще бъде открит в неделя
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Съмнителна организация стои зад откриването на македонския клуб

Зад клуба „ Никола Вапцаров “, който ще бъде открит в неделя в Благоевград стои организация, която не е записана по законите в България и има съмнителни послания. Това съобщи служебния министър председател Гълъб Донев след церемонията по слагане на началото на построяването на жп правата Куманово – Крива Паланка.

Министър-председателят уточни, че в страната ни се съблюдава правото за свободно сдружаване, само че добави също по този начин, че ще се следи дали този клуб застъпва хрумвания, които опонират на законите в България. Премиерът Гълъб Донев беше безапелационен, че държавните институции могат да подсигуряват действително културно съдействие.

„ Този клуб, който ще бъде открит на следващия ден в град Благоевград, е организация, която е неконституционна и тя не е записана по законите в България. Още повече финансирането на този клуб, както и министър-председателят Ковачевски показа, е от организация в Канада, която има много съмнителни антиевропейски, антиамерикански, антисемитски в послания и работи в тази тенденция “.

В рамките на визитата си в Република Северна Македония министър председателят Гълъб Донев организира и двустранна среща с сътрудника си Димитър Ковачевски. От своя страна македонския министър председател още веднъж посочи, че Скопие ще внесе публично искане в България за откриването на македонски културен клуб в България.

Преди два дни кметът на Община Благоевград Илко Стоянов заяви, че в Oбщина Благоевград няма декларирано желание по настоящото законодателство, в което да се желае създаване на нова или преотреждане на към този момент съществуваща постройка с предопределение „ Mакедонски културен клуб “. Също по този начин той осведоми, че нито е забранявал, нито е разрешавал провеждането на каквото и да е частно събитие, обвързвано с „ Mакедонски културен клуб “, а в Общината е постъпила само покана, отправена към него за посещаване на частно събитие, на което той няма да участва.

В неделя от Вътрешна македонска революционна организация провеждат митинг против откриването на клуб „ Никола Вапцаров “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР