Зад “Катаргейт може да има много именаНай-корумпирана е групата на

...
Зад “Катаргейт може да има много именаНай-корумпирана е групата на
Коментари Харесай

130 евродепутати съблазнявани с луксозни воаяжи от 10 държави

Зад “Катаргейт ” може да има доста имена
Най-корумпирана е групата на консерваторите и реформистите

Израел е втори по интензивност в лобирането

Като нищо може да се окаже, че далаверата “Катаргейт ” на италианца Антонио Пандзери и компания е единствено капка в морето на залялата Европейския парламент корупция. Защото съгласно белгийския ежедневник “Льо Соар ” пред думичката “гейт ”, която от най-малко половин век значи и политически скандал, компрометиращ известни политици, скоро могат да цъфнат имената на най-малко 10 страни. Като да вземем за пример Индия, Израел, ОАЕ, Русия, Венецуела, Азербайджан, Тайван, Съединени американски щати, Бахрейн и Китай, които през последните две години са зарадвали с първокласни воаяжи 130 евродепутати. В интерес на истината въпросните пътувания с полети в бизнес-класа и престой в баровски петзвездни хотели са били публично регистрирани в деловодството на Европарламента, само че за огромна част от тях това е станало след експлоадирането на абсурда “Катаргейт ”.

Под №1 измежду корумпиращите с първокласни воаяжи страни в. “Льо Соар ” слага Индия, която е заплатила 117 нощувки като за махараджи на 30 евродепутати в баровски хотели и резиденции в страната. За уредник на тези честа проба PR-акции на индийското държавно управление се сочи известния в Брюксел лобист Мади Шарма, кото бил пуснал дълбоки корени във всички институции на Европейския съюз. Неговата съществена задача била да урежда срещи на примиера на страната Нарендра Моди на първо място с шефката на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен и нейните комисари, само че също по този начин с ръководителите на Европейския съвет и Европарламента. Втори в класацията на “Льо Соар ” по оказано гостолюбие със 115 нощувки за две години е Израел, чиято цел от много време е доближаването в оптималната степен с Европейски Съюз в политически и стопански аспект.

“Бронзови медалисти ” с 61 нощувки като за шейхове са Обединените Арабски Емирства, който с изключение на укрепване на икономическите връзки, търсят в европейските институции, сходно на Катар, “съчувствие ” по проблемите им с гарантирането на човешките права на многочислените наемни служащи - мигранти. После следват останалите седем страни от изредените нагоре.

А що се отнася до облагодетелстваните с разходките за свръхбогаташи, то измежду “съблазнените ” с тях 130 евродепутати най-голяма е групата на консерваторите и реформистите, към която се числи всеки четвърти от авантаджиите-народни избраници. За “абсолютен първенец ” измежду тези използвачи “Льо Соар ” сочи немския евродепутат от партията на Зелените - Райнхард Бютикофер. Той е ръководител на Делегацията на Европарламента за връзки с Китай, само че с изключение на тази страна, Бютикофер е посетил за две години на техни разходи “по работа ” още 13 страни, измежду които са Русия, Индия и Австралия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР