Зад граница изборите за 45-о Народно събрание започват още тази

...
Зад граница изборите за 45-о Народно събрание започват още тази
Коментари Харесай

БГ изборите започват още тази вечер – от другата страна на Земята


Зад граница избори те за 45-о Народно заседание стартират още довечера българско време, а ще приключат сутринта на 5 април 2021 г, оповестява Министерство на външните работи , съобщи Българска национална телевизия.

Заради 10-часовата времева разлика първи стартират да гласоподават сънародниците ни в Окланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. Там изборните секции отварят в 21:00 часа българско време на 3 април 2021 година Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време на 5 април 2021 година

Българските жители зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 465 изборни секции в 69 страни.

Съгласията за образуване на избори те, които Министерството на външните работи получи от съответните страни, бяха дадени с уговорката прецизно да бъдат спазвани здравните протоколи и противоепидемичните ограничения против ковид във всяка страна.

Навсякъде зад граница, където има ограничаващи ограничения, които биха могли да попречват гласоподаване то на българските жители поради възбрана на напредване или вечерен час, Министерство на външните работи изиска и получи от съответните страни изключения за избори те. На места посолствата ни ще издават служебни бележки, на други – българските жители ще се придвижват с заявления и формуляри, издавани от съответните локални управляващи.

В Испания, където са разкрити 53 секции , бяхме осведомени от локалните управляващи, че поради възбраната за напредване сред областите, там където има разкрити изборни секции , българските жители би трябвало да гласоподават по местоживеене.

Информация за разкритите изборни секции зад граница по страни, както и за противоепидемичните ограничения в съответните страни, са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи в секция " Избори " и в секция " Коронавирусът – по какъв начин да пътувамe " на следните адреси:

Дипломатическите и консулските ни представителства са в контакт с управляващите по места и са подготвени да реагират при зараждащи компликации, с цел да бъде обезпечено правото на избор на българските жители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР