Зад гърба си оставих 6 годишен брак. Таня и аз

...
Зад гърба си оставих 6 годишен брак. Таня и аз
Коментари Харесай

Трудно решение: Новата ми съпруга ме постави пред избор „аз или дъщеря ти“

Зад гърба си оставих 6 годишен брак. Таня и аз се разведохме. Разбрахме, че не можем да продължим по този начин. Но не се отхвърлих от щерка си, също така с жена ми си останахме другари. Всеки уикенд щерка ми прекарва с мен.
След развода, жена ми и детето останаха в жилището. Скоро се ожених наново. Ани беше дамата, за която мечтаех цялостен живот, работехме в една и съща компания. Тя се отнасяше доста добре с щерка ми, водеше я на кино, от време на време й купуваше дарове.
Веднъж тя ми сподели, че майка й ни кани на посетители. Но и ми сподели да не вземам щерка ми с мен, родителите й нямало да одобрят това.
“Но те знаят, че имам щерка, те са съгласни с нашия брак, тъй че какъв е казусът в този момент? ” Да, оставих жена си, само че не и детето си!

“Просто не е нужно да водиш детето със себе си, в действителност ли е мъчно да го схванеш? За мен ” …
“Слушай, Ани. Знаеш доста добре, че те обичам, само че престани с капризите си! Казах на детето, че ще я взема на вечерята, по какъв начин в този момент да й откажа! ”
А и някогашната ми брачна половинка ми се обади и ме помоли да взема детето за 10 дни, до момента в който тя е на отмора. Дъщеря ми беше толкоз щастлива, чух я да пляска с ръце. Обещах й да направя каквото изиска. ”
Дойде при мен и я попитах дали желае да пристигна с мен при родителите на Ани? Дъщеря ми се съгласи, добави, че ще се държи добре. Но, когато се върнах у дома след работа, с цел да се подготвя за вечерята, открих на масата записка от Ани.

Тя сама отишла при родителите си и, че щяла да закъснее. Бях доста смутен.
Заведох щерка си на въртележки, тя беше доста смутена. Когато се върнахме вкъщи, Ани даже не ни погледна и си легна.
“Трябва да поговорим ” – сподели тя на идващия ден.
“Хайде, какво става ”?
“Не мога да пребивавам по този начин ”! Не желая да те разделям с някого!
“Защо да ме делиш. Аз съм твой, нямам любовници ”!

“Нямам време за смешки! Става въпрос за щерка ти. Ние скоро ще имаме свои, а ето я нея! Не желая да я виждам толкоз постоянно! Достатъчно ”.
“Между другото, тя ще бъде с нас 10 дни, до момента в който майка й се върне от отмора ”.
Ани напусна, не сподели и дума и не ми приказва няколко дни.
Всички тези дни тя се преструваше, че не вижда щерка ми. Детето видя това и непрекъснато ме питаше дали е обидила вуйна Ани с нещо.
Опитах се по някакъв метод да я оправдая. Тогава, няколко дни по-късно, някогашната ми жена се обади и сподели, че се омъжва. И, защото, бъдещият й брачен партньор не знае за детето, тя ме помоли да остане при мен за известно време.

Бях откровено благополучен за майката на щерка си. Не бива да остава сама.
На идващия ден се прибирам и слушам по какъв начин Ани предизвестява щерка ми да не влиза в стаята й.
Дъщеря ми плачеше и изиска амнистия. А Ани още повече се ядоса и замахна към нея. Извиках й да спре. Тя ме погледна учудено, тъй като не ме очакваше.
Тя не се смути и ме накара да предпочитам сред нея и щерка си. Нямаше какво да предпочитам! Извиках й такси и й споделих да си събира багажа.
Тя си потегли и ми стана леко на душата. Разбрах, че Ани надалеч не е индивидът, с който желая да остарея.
Инфо: bukvarche.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР