Зад фасадата на легитимния принцип на плурализъм на мненията, преекспонирайки

...
Зад фасадата на легитимния принцип на плурализъм на мненията, преекспонирайки
Коментари Харесай

Доклад на СЕМ: Волгин разпространява руска дезинформация и пропаганда

" Зад фасадата на законния принцип на плурализъм на мненията, преекспонирайки го като опрощение, в изданията на „ Политически НЕкоректно “ с водещ П. Волгин се популяризират опорни точки на една нападателна анти-западна агитация и съветска дезинформация. "

Това е изводът за наличието на предаването " Политически НЕкоректно " от

Днес Съвет за електронни медии одобри с 4 гласа " за " и 1 " срещу " два сходни отчета за фокусирано наблюдаване върху отразяването на войната в ефира на " Хоризонт " и БНТ1 от 24 февруари до 15 март (т.е. преди последното предаване на Волгин, за което му бе направена забележка от управлението на радиото- б.р).

В ефира на националната телевизия не се открива прославяне на войната или разпространение на съветски опорки.

По отношение на БНР и по-конкретно (но не единствено) в предаването на Петър Волгин " Политически НЕкоректно " изводът е различен:

" В количествено отношение неведнъж доминират позициите против Съединени американски щати и НАТО (или в отбрана на Русия) – 15 от общо 25 включени в ефир, и единствено 4 против Русия (две от които от един и същи човек и са по-скоро рецензия към водещия Волгин, а не толкоз към Русия). Останалите шест са изявления по други тематики или неутрални. "

Предаването на Волгин разрешава свободни включвания на слушатели, които съвсем от самото начало са " анти-западна тирада, която дефинира Съединени американски щати и НАТО (Западът) като самобитно зло („ От Запад идва Сатаната “, „ Съединени американски щати са противници/агресори/подстрекатели/дразнители…), а Русия се явява жертвата, която няма различен излаз, с изключение на „ да нападне, с цел да се отбрани ". Те съответстват с главните сюжетни линии на съветската агитация.

В блян да се показват " всички гледни точки " се реализира противоположният резултат и " чувството за даване естрада на съветската агитация ", написа още в отчета. Изказват се главно проруски слушатели, " което основава чувството, че такова е преобладаващото публично мнение в страната. "

Дава се образец и за предаването на Волгин преди началото на войната в Украйна, в което водещият " с много иронична интонация и огромна доза подигравка споделя ":

" Джо Байдън бил сигурен, идната седмица Русия ще нападне Украйна, имал сигурни доказателства за това. (...) Не виждам какъв интерес има Русия да нахлува в Украйна. Разбира се, това може да се промени, в случай че украинските управляващи не създадат някоя нелепост като грузинските.(...) Руските ръководещи имат несравнимо по-значителни цели от това да си губят времето с навлизане в Украйна. “

Според отчета на Съвет за електронни медии, последвалите събития " задраскват като адекватност и правота цялото наличие от това (а и други) издание на предаването „ Политически НЕкоректно “ като съществено противоположна на действителността. "

И означават, че в предаването си след началото на войната Волгин пропуща нормалния си уводен коментар и го заменя с сбитото:

" Вие сте задоволително интелигентни и доста добре знаете какво мисля. Така че всичко, каквото си мислите, че си мисля, е истина. Все едно, че съм го споделил. "

Единственото самопризнание, че е направил неточност в разбора си, е когато слушател го упреква, че лъже, на което Волгин споделя: " Вие в никакъв случай ли не сте бъркали ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР