Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които

...
Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които
Коментари Харесай

Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова

Зад някогашната кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, сподели Калоян Методиев

Отваря се медиен кулоар на Ваня Григорова, с цел да срутва Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ политологът Калоян Методиев. Той влезе в студиото, с цел да разяснява новата лява групировка и на която като водачи се сочат някогашната кандидатки за кмет на София и Мая Манолова. 

Според него кукловодите се пробват да наредят пъзела в страната, само че не им излизала единствено главата на Корнелия Нинова. По същия метод се работи с гневна офанзива против аленият водач както, когато Елена Йончева влезе в Европарламента, изясни Методиев. 

Зад Ваня Григорова стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски, Борисов, „ сглобката “ в Общинския съвет, добави той. 

„ До ден сегашен тя не може да каже от кое място изкара милиони за акцията си в София, тъй като по бул. „ България “ беше цялостно с нейни билбордове. Те бяха повече от тези на милиардера Терзиев “, разяснява политологът. 

„ Като част от една огромна история в България на сложени лица от Пеевски и Борисов в цялата конструкция на страната – в правосъдната система, нюзрумове, ръководители на политически партии, депутати, Синода... на всички места има такива спящи кафези, които се задействат, употребяват в избрани моменти и съответния случай с Йончева е илюстрация на паралелната страна “, акцентира той.

„ Тя бе тачена като герой с корупцията. Антикорупционният фонд тогава й даде документи, както и Легия Антимафия, само че първата й работа бе да й бъде натиснато копчето и да скочи против Корнелия Нинова “, напомня Методиев. 

„ Зависимостите, за които говореше през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия, очевидно са свързани с КТБ, тъй като един ден преди номинацията, излезе правосъдното решение, с което се вижда огромното следствие на в. „ Сега “ за боркинята с корупцията, източването на компании, пране на пари, данъчни измами в огромни размери. Най-циничното е, че когато тя напълно театрално отиде да бъде номинирана за евродепутат от Българска социалистическа партия с легендата, че ще се бори с корупцията, парламентарната група тогава й събра 70 000 лв., тъй като нямала пари за юрист “, добави той.

„ Шансове за нови партии в България постоянно има, само че казусът е дали новата политическа мощ на Ваня Григорова и Мая Манолова желае да е следващата с 10-членна парламентарна група или желаят да създадат нещо по-голямо. Мога да изредя такива от 1994 година след пробива на Българския бизнесблок до ден сегашен “, сподели пък политологът доцент Стойчо Стойчев.

„ Има запас за нови партии, само че пък има апетит за нови лица, които да водят тези партийни планове. Григорова има капацитет за развиване, само че това става с поддръжка, а дали тя ще е от „ сглобката “ или от президента не знам “, добави той.

„ Йончева и Григорова са решили, че е пристигнал края на идеологиите, плюят на всичко и скачат от транспортен съд на транспортен съд, с цел да не престават да се придвижват напред. Къде тъкмо не мога да си показва, само че се неглижират най-сериозните вътрешни проблеми, тъй като страната е прогнила и се разпада от корупция на всички равнища “, сподели пък журналистът Бойко Станкушев.

„ Ядрата, които са като сиамски близнаци във всички партии и системи в България, се занимават единствено с две неща – да дестабилизират страната, с цел да не може да пристигна момента, в който да има дейно настояща правосъдна система и да не се търси отговорност и на тях, и на техните вождове, кадровици, координатори, на хората, които държат техните флашки, папки, тъй като огромна част от тях са подвластни. Така си продължаваме до края на света като най-хилавата, глупава и бедна страна в Европа “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР