Зачитането на международното право и териториалната цялост на страните е

...
Зачитането на международното право и териториалната цялост на страните е
Коментари Харесай

И Ципрас притисна Ердоган след клането с Павлопулос

Зачитането на интернационалното право и териториалната целокупност на страните е причина за постоянни двустранни връзки сред двете страни на Егейско море, съобщи гръцкия министър председател Алексис Ципрас по време на срещата си с турския президент Ердоган. „ Различията постоянно са съществували. Съществуват и през днешния ден. Важно е да показваме несъгласието си градивно, без провокации.

В последно време се появи напрежение по отношение на бежанската рецесия в евро-турските връзки. Наша отговорност е да намерим решения. Ето за какво насърчих президента на република Гърция да ви предложения, тъй като поканата е историческа. Целта е да изградим мостове, а не да се строят стени. Ако през днешния ден създадем това, визитата ви ще бъде освен историческо, само че и ще отвори нова глава в нашите връзки “, сподели Ципрас.

" Имам достойнството да бъда втория турски президент, който посещава Гърция. Както споделих по време на диалозите си с господин Павлопулос считам, че Турция и Гърция би трябвало да се концентрират върху цялостната част на чашата. Нашите нации имат доста общи черти, задоволително, с цел да изолираме тези, които имат идеологични мании.

Като страна, като турска република, в никакъв случай не гледаме на земите на друга страна. Като близки нации ние имаме наши жители, които живеят в гръцки земи и назад, вие имате ваши, които живеят в турски земи. Иска ми се да не бяха ставали неточности, които да доведат до отдръпването на жителите от земите им, само че направените неточности са част от историята. Трябва да изградим бъдещето на доста мощни основи. Мисля, че можем да го реализираме в случай че се съгласим с правилата на здравия разсъдък " отговори на собствен ред турския президент.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР