Зачестяват обирите от автомобили, в които за малко сме си

...
Зачестяват обирите от автомобили, в които за малко сме си
Коментари Харесай

Как обират колата ни, когато сме най-спокойни

Зачестяват обирите от коли, в които за малко сме си оставили чантата или други движимости. Kрадците употребяват скица, при която водачът си мисли, че е заключил автомобила с отдалечено заключване, само че се оказва, че това не е по този начин, осведоми NOVA.

Това се случва и на семейство Ангелови. Откраднати са им пари и техника за над 10 000 лв.. Кражбата става към 9 ч. сутринта, когато Петя Александрова води сина си на детска градина.

Слязохме и използвах отдалеченото, с цел да заключа автомобила. Не чух звука от заключването, само че ревизирах вратите и видях, че са затворени .

Натиснах още няколко пъти заключването на автомобила. Заведох детето в детската градина, върнах се, потеглих и разбрах, че съм обрана”, описа Петя Александрова.

„ Със сигурност става въпрос за заглушаващо устройство”, съобщи специалистът по сигурността Здравко Дерайлиев. „ В случая забавното е, че госпожата на практика се е усетила, че не може да заключи автомобила си. В множеството случаи жителите въобще не се замислят дали са заключили или не “, споделя той.

По думите му

този вид обири стават най-много на огромни паркинги, да вземем за пример пред магазини .

„ За да се предпазим от сходни произшествия, главното нещо е да сме изцяло уверени, че откакто сме напуснали автомобила и сме задействали отдалеченото за неговото заключване, колата в действителност е заключена “, изяснява още Дерайлиев.

Освен това изясни, че устройствата, с които работят крадците са евтини и налични. „ Такива устройства могат да се купят за към 90 лева в интернет “, споделя още специалистът.

Какво още сподели специалистът вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР