Зачестиха случаите на агресия между ученици и към учители. Трябва

...
Зачестиха случаите на агресия между ученици и към учители. Трябва
Коментари Харесай

Вълчев: Детето има права, но Стратегията да се прецизира


Зачестиха случаите на експанзия сред възпитаници и към учители. Трябва ли да се вкара оценка за образование в учебно заведение и би трябвало ли да се постановат по-сериозни санкции за принуждение над учители?

По тематиката пред Bulgaria ON AIR приказва министърът на образованието Красимир Вълчев.

Стратегията за протекция на детето е директно обвързвана с просветителната система и по тази тематика той е на мнение, че има потребност от едно дълготрайно разискване.

"Държавата нито има желанието, нито потенциала да се меси във всяко едно семейство, само че явно има текстове в тактиката, които би трябвало да се уточняват. От друга страна, не можем да допуснем, че всички родители са изцяло виновни ", уточни министърът в студиото на "България заран ".

"Моят опит потвърждава, че всеки един документ може да бъде в допълнение разискван и усъвършенстван. Това би трябвало да се случи “, сподели той. Вълчев добави, че има доста хора, които са с интензивно мнение и отношение и те не са били въвлечени в писането и първичното разискване на тактиката. „ Има потребност от едно по-продължително разискване. Това е задачата. Имаме потребност от такава тактика. Имаме потребност от подобен диалог, в действителност. Ние би трябвало да използваме такива документи, с цел да водим позитивен, логичен диалог за бъдещето за децата. Има разграничителни линии, не бих споделил и разграничителни линии, разнообразни отзиви ", добави министърът.
"Детето има права. По принцип детето би трябвало да бъде отглеждано в фамилна среда, да се подкрепя фамилията. Но в редки случаи имаме и безотговорни родители. Това го виждаме и във връзка с правото на обучение. Детето има свои лични права, които би трябвало да бъдат обезпечени. Правото на обучение е обвързване на родителите, само че ние имаме огромен брой деца, в които фамилии липсва отговорност на родителите към образованието. Тогава страната би трябвало да има по-силна функционалност, по тази причина направихме механизма, с цел да работим дружно с останалите държавни институции ", сподели Вълчев.

Той съобщи още, че са незадоволителни психолозите и педагогическите съветници в учебните заведения, които са значими за превъзмогване на експанзията. По думите му, през последните години е увеличено финансирането за тази поддръжка.

Според него споделената основа от визии за държанието на децата и на какво би трябвало да ги възпитаваме, е нужна, с цел да има взаимно доверие сред родители и учители.

"Агресията доста постоянно е функционалност на чувството за липса на ред ", безапелационен е Вълчев.

Що се отнася до въвеждането на оценка за образование, той е на мнение, че има доста неясноти по отношение на тази оценка, защото не се знае дали се прави оценка ученика или учителя в такава обстановка.

Призивът му към родителите е да се доверяват и да почитат учителите, с цел да реализиран общата задача - децата да станат положителни и образовани хора.

Министърът на образованието уточни, че наблюдения демонстрират, че в дребните обитаеми места има по-добри резултати, тъй като се работи по-пряко с общността.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР