Забравете за шкафчето, в което имате поместени многобройни кабели и

...
Забравете за шкафчето, в което имате поместени многобройни кабели и
Коментари Харесай

ЕС въвежда универсално зарядно за всички телефони, таблети и камери

Забравете за шкафчето, в което имате поместени многочислени кабели и зарядни, защото Европейският съюз скоро ще вкара универсално общо зарядно за всички мобилни телефони и други устройства.

Представителите на Европейски Съюз оповестиха, че са подписали краткотрайно съглашение за обединен кабел за зареждане. Това е част от по-широко изпитание продуктите, продавани в Европейски Съюз, да станат по-устойчиви и да се понижат електронните боклуци.

Новите правила, които ще влязат в действие до есента на 2024 година, значат, че потребителите в Европейски Съюз ще би трябвало да употребяват единствено общ USB Type-C кабел за дребни и междинни презареждащи се, портативни електронни устройства.

„ Европейските консуматори бяха разочаровани от множеството зарядни устройства, насъбрани в домовете им. Сега те ще могат да работят с едно зарядно устройство за цялата портативна електроника, което е значима стъпка за увеличение на удобството на потребителите “, сподели Алекс Агиус Салиба, водещ договарянията за Европейския парламент.

Устройствата, които ще бъдат наранени от новата смяна, са мобилни телефони, таблети, електронни четци, слушалки, цифрови фотоапарати, тонколони, портативни конзоли за видеоигри, клавиатури, мишки, портативни високоговорители и навигационни устройства. Лаптопите също са включени, само че производителите им ще имат в допълнение време, с цел да се съобразят с новата разпоредба.

Правилата ще се ползват единствено за устройства, продавани на единния европейски пазар, който се състои от 30 страни. Въпреки това, сходно на строгите разпореждания на Европейски Съюз за дискретност, те биха могли да се трансфорат в де факто стандарт за останалия свят, показва " Асошиейтед прес ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР