Забравете за люка и хюга - в града има нова

...
Забравете за люка и хюга - в града има нова
Коментари Харесай

Да пиеш по бельо в леглото или финландската тайна на щастието

Забравете за " люка " и хюга " - в града има нова обичана чуждица, която значи не просто благополучие и уют, а е същинска нирвана.

Запознайте се с термина  " Pantsdrunk ", който е британският вид на финското " kalsarikanni ". Терминът безусловно значи да пиете сами у дома по долни дрехи. Няма по какъв начин да не им го признаем на финландците - измислили са го отлично!

Може би, тъй като там е тъмно и студено през по-голяма част от годината, само че се оказва, че за финландците синонимът за благополучие е да си стоиш на топло и уютно у дома, да си самичък със личните си мисли на мира и да пиеш алкохол, за предпочитане в леглото и по долни дрехи.
 

A post shared by (@fashiogalsz) on Jun 12, 2018 at 11:31am PDT

И да, във Финландия това е изцяло допустим метод да прекарваш вечерите си или свободното си време, а не е симптом на меланхолия и отчужденост, както биха сметнали някои хора в България.   " Pantsdrunk " е толкоз важна част от финландската просвета, че министърът на външните работи я включи в основания от него онлайн справочник за страната.

В него истинската финландска дума " Kalsarikannit " e съпроводена от емоджита по долни дрехи с чаши в ръце и описанието, че това е моментът, в който си решил да пиеш самичък у дома без никакво желание да излизаш по-късно, тъй като по този начин се чувстваш най-щастлив и отпочинал.
 

A post shared by (@fashiogalsz) on Mar 31, 2018 at 10:59am PDT

Знаем, че през зимата температурите във Финландия често са много под нулата, а светлите часове на деня са мощно лимитирани, тъй че е напълно разумно " pantsdrunk " да е традиция. Дори малко съжаляваме, че и тук зимите не са чак толкоз сурови. Не е съвпадане, че Финландия постоянно се подрежда в топ 5 на най-щастливите страни. Там одобряват потребността от персонално благополучие, успокоение и уют доста съществено, а " pantsdrunk " е метод за самопомощ, справяне с компликациите и превъзмогване на натрупаните напрежение и стрес - тъкмо като " хюга " и " люка ".
 

A post shared by (@fashiogalsz) on Feb 27, 2018 at 7:01am PST

" Pantsdrunk " включва още гледане на доста сериали, скролване из обществените мрежи, ядене на сладко и солено без възприятие за виновност, излежаване на дивана и блокиране на всевъзможни мисли и паники за офиса и работата. Този метод на отмора може да докара единствено до едно - до един по-здравословен, зареден с сила и преливащ от успокоение живот.
 

A post shared by (@fashiogalsz) on May 27, 2018 at 10:42am PDT

Финландците дават образец с възприятието, което доста хора изпитват през неделните следобеди, знаейки, че на другия ден ги чака работа. При сходен вид страсти те мощно предлагат " pantsdrunk ", тъй като той ги притъпява изцяло и ви кара да чувствате единствено и само блажено успокоение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР