Забравете за LSD: очите са новият хит. Разбира се, не

...
Забравете за LSD: очите са новият хит. Разбира се, не
Коментари Харесай

Взирането в нечии очи за 10 минути може да промени вашето съзнание

Забравете за LSD: очите са новият шлагер. Разбира се, не приказваме за потреблението им, а по-скоро за интензивно взиране в нечии очи за нескончаем интервал от време. Очевидно това може да накара хората да влязат в различно положение на съзнанието.
Това завладяващо изобретение е направено от откривателя на зрението Джовани Капуто от Университета на Урбино в Италия, само че това не е първото му. Преди няколко години ученият набрал 50 доброволци и ги кара да следят своите отблясъци в огледало за 10 минути в едва осветена стая. За доста от тях лишава по-малко от една минута, с цел да стартират да халюцинират.
 Разбери какъв е характерът ти съгласно формата на очите Разбери какъв е характерът ти съгласно формата на очите
Вероятно сте чували, че китайска обичайната медицина залага на доста остарели техники, с цел да получи достоверна  информация за личнос...
Лицата им почнали да се изкривяват и трансформират, придобивайки тип на животни, чудовища или даже на умряли членове на фамилията. Това е събитие, мислено наречено „ заблуда със необичайно лице “. Но наподобява странните резултати са още по-драматични, когато огледалото се размени с различен човек. 
Капуто събира младежи и ги сортира по двойки. След това всяка двойка сядала на столове в едва осветена стая, ситуирани на разстояние един метър един от различен. Осветеността разрешавала на участниците да възприемат фини черти на лицето, само че усещането на цветовете било понижено. Половината от двойките седeли един  против различен, гледайки израженията си, до момента в който останалите седeли един до различен, втренчени в стената.
След 10 минути участниците попълнили въпросници за прекарванията си в стаята, които разкрили някои много завладяващи резултати. Според Британското психическо общество, тези от групата, които са били един против различен, разказват по-високи равнища на отслабена активност на цветовете от контролите, като шумовете наподобяват по-силни, в сравнение с би трябвало. Времето като че ли се забавило и те се почувствали отдалечени. Освен това съвсем 90% от тях споделят, че лицето на колегата им е изглеждало деформирано, 75% са виждали чудовищни същества и 15% даже са виждали черти на лицето на родственик да се появяват върху лицето на колегата им.
Отчетените чувства демонстрират признаци на дисоциация, термин, употребен за изложение на отклоняване от връзката на човек с действителността. Интересното е, че Капуто открива, че тези признаци корелират с дисторция на лицето, само че не и с появяването на странни лица. Той изрича хипотезата, че тези халюцинации, по този начин наречените „ привидения със необичайно лице “, могат да бъдат разследване от връщането към „ действителността “ след нахлуване в дисоциативно положение, подбудено от неналичието на сензорна стимулация.
 Можем ли да променим цвета на очите си? Можем ли да променим цвета на очите си?
Някои хора виждат смяна в цвета на очите си с течение на времето, други биха желали сами да поправят цвета на ириса. Възможно ли...
Когато се взираме в една точка за нескончаем интервал, чертите в периферията стартират последователно да изчезват. Но в случай че това би обяснило какво се случва, тогава бихме очаквали чертите на лицето последователно да изчезват, вместо да се появяват странни неща. И както показва Scientific American, в случай че липсва някаква образна информация, мозъкът се оправя с тези пропуски, като ги попълня въз основа на упованията или прекарванията.
Би било забавно да разберем какво води до тези странни халюцинации, защото макар че наподобява належащо слабото осветяване, това не може да бъде единственият фактор, защото същото не се следи в контролната група.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР