Забравете парите в брой, банковите карти и дори смартфона -

...
Забравете парите в брой, банковите карти и дори смартфона -
Коментари Харесай

В това KFC вече може да платите с лицето си

Забравете парите в брой, банковите карти и даже смарт телефона - клиентите към този момент могат да платят сметката си единствено с помощта на лицето си с помощта на нова технология, показана в петък, споделя CNN.

Ant Financial, част от китайския колос Alibaba, пусна новата услуга в Ханджоу, град в източната част на Поднебесната империя. Тя е последният образец в взрива на потребление на технологии за различаване на лица от компании и държавни организации в най-населената страна в света.

Клиентите на KPro - бранд на световноизвестната марка KFC, към този момент могат да поръчат на терминал, който сканира лицето им. Когато изображението съвпадне с това, въведено в базата данни на компанията, клиентът би трябвало единствено да вкара телефонния си номер и заплащането се реализира.

Услугата е основана на платформата Alipay, която към този момент има половин милиард консуматори и към този момент разрешава влизане в приложения единствено със сканирането на лицето на потребителя. Ant споделя, че KFC е първият физически обект, който разрешава разплащане със софтуера.

Компанията твърди, че методът е сигурен, а софтуерът съпоставя над 600 черти от лицето. Той употребява и 3D камери, с цел да е несъмнено, че някой не се пробва да я заблуди със фотография.

" Надяваме се, че един ден в бъдещето хроата ще могат да излизат без своя телефон или портфейл ", споделя Донг Лийн, управител артикули в Ant Financial.

Въвеждането на сходна технология е спомогната и от солидната база данни на страната на фотоси на жителите.

Западните компании са по-внимателни обаче поради терзания за персоналните данни. Още през 2011 година Гугъл бе създала услуга, която разрешава да снимате някого, а софтуерът да ви каже кой е този човек. Компанията обаче се отхвърли от нея.

Китайските управляващи обаче към този момент комбинират технологията с мрежата от камери за наблюдаване в цялата страна, с цел да наблюдават жителите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР