Забравена пластмасова туба с химикала Одорант е причината за неприятната

...
Забравена пластмасова туба с химикала Одорант е причината за неприятната
Коментари Харесай

Забравена туба с химикал е причината за евакуацията в Казанлък

Забравена пластмасова туба с химикала " Одорант " е повода за неприятната миризма в Казанлък, която докара до евакуация на постройката на Социалното подкрепяне и данъчната работа в града, намираща се на ул. " Александър Батенберг " 4 в града. Това съобщи БНР.

Притесненията бяха, че миризмата в постройката е породена от теч на газ.

" В някогашната изоставена към този момент консервна фабрика е открита пластмасова туба, която съдържа одориращо вещество с присъщия аромат на пропан-бутана и метана, който се употребява в бита. От слънцето, най-вероятно и от стареенето на пластмасата, тази туба се е разхерметизирала ", изясни Михаил Михов шеф на група " Оперативен център " в Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Стара Загора.

" Парите на този химикал са по-тежки от въздуха и по тази причина се натрупват в ниските елементи и се усеща и по канализацията, и на всички места. Това е към този момент присъщата причина за натрупването на толкоз доста сигнали ", добави Михов.

43-мата чиновници на Социалното подкрепяне и Данъчната работа, които по-рано бяха евакуирани, са били върнати на работните си места. Сигнал за остра миризма в пространствата на постройката е бил подаден малко след 10 часа сутринта на незабавния телефон, като на място дойдоха екипи на пожарната, които отделиха региона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР