Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до

...
Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до
Коментари Харесай

СЗО: Забраните заради COVID-19 не могат да се прилагат до безкрайност

 Забраните за интернационалните пътувания не могат да се ползват до безконечност, a ще би трябвало страните да създадат повече, с цел да понижат разпространяването на ковид в границите си. Това разгласи Световната здравна организация (СЗО), представена от Ройтерс.

Нарасналият брой заразявания накара някои страни през последните дни още веднъж да наложат избрани ограничавания за пътувания. Англия провокира същински безпорядък във възобновяване на европейската туристическа промишленост, откакто разпореди идващите от Испания да бъдат поставяни под карантина.

Само при прецизно съблюдаване на здравните ограничения - от носене на маски до отбягване на всеобщи събирания - светът може да се пребори с пандемията от Ковид-19, съобщи на виртуална конференция в Женева генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Където тези ограничения се съблюдават, случаите понижават. Където не се ползват, случаите нарастват, добави той и похвали Канада, Китай, Германия и Южна Корея за метода, по който управляват епидемията.

Ще бъде съвсем невероятно за обособените страни да държат границите си затворени в обозримо бъдеще. Икономиките би трябвало да се отворят, хората би трябвало да работят, търговията би трябвало да се възвърне, добави изпълнителният шеф на програмата на СЗО за изключителни обстановки Майк Райън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР