Забраниха на най-застрашаващия Путин противник Борис Надеждин да участва в

...
Забраниха на най-застрашаващия Путин противник Борис Надеждин да участва в
Коментари Харесай

Путин си подсигури вечна власт!: Забраниха на най-застрашаващия го противник Надеждин да участва в изборите…

Забраниха на най-застрашаващия Путин съперник Борис Надеждин да взе участие в изборите.
Избирателната комисия на Русия отхвърли антивоенния кандидат Борис Надеждин като претендент за президентския избор идващия месец.

Надеждин беше относително сериозен към пълномащабната война на Владимир Путин в Украйна. А в Русия са били допускани малко несъгласни гласове.

Изборните органи настояват, че повече от 15% от подписите, които той е показал дружно с кандидатурата си, са невалидни. Той се опита да оспори това, само че комисията отхвърли кандидатурата му. 60-годишният Надеждин съобщи в обществените медии, че ще оспори решението във Върховния съд на Русия.

Централната изборна комисия съобщи, че от 105 000 подписа, показани от Надеждин, повече от 9000 са невалидни и уточни разнообразни нарушавания. Остават 95 587 имена. Което значи, че на Надеждиев не му доближават 100 000 подписа, нужни за регистрация като претендент, съобщи членът на комисията Андрей Шутов.

„ Тук има десетки милиони хора, които щяха да гласоподават за мен “, оплака се Надеждин пред комисията. „ Според всички социологически изследвания аз съм на второ място след Путин. “

 

„ Решението е взето “, съобщи ръководителят на комисията Ела Памфилова. „ Ако Надеждин желае, може да се обърне към съда “, цитира думите й организация ТАСС.

 

Президентските избори в Русия би трябвало да се проведат от 15 до 17 март.

Въпреки че резултатът не е под въпрос, защото се кандидатират единствено претенденти, считани за допустими за Кремъл.

Окончателното решение за това кой може да взе участие в изборите ще бъде взето в събота. Но председателката на изборната комисия съобщи, че към този момент е ясно, че в бюлетината ще има четирима претенденти.

Освен Владимир Путин, измежду тях са водачът на националистите Леонид Слуцки, заместник-председателят на Народното събрание Владислав Даванков и комунистът Николай Харитонов. Всички техни партии като цяло поддържат политиката на Кремъл. И никой от триото не се счита за същински кандидат.

„ Да се кандидатирам за президент през 2024 година е най-важното политическо решение в живота ми. Няма да отстъпя от желанията си “, написа Надеждин в Telegram. „ Събрах повече от 200 000 подписа в цяла Русия. Събирането на подписи беше намерено и почтено. “

Борис Надеждин е един от дребното критици на държавното управление, чийто глас се чува в повсеместните токшоута по държавната телевизия след нахлуването на 24 февруари 2022 година

Той се явява като един тип антивоенно „ момче за пердашене “, към което другите посетители се насочват, с цел да го подлагат на критика.

През 90-те години на предишния век работи като консултант на рецензия на Путин Борис Немцов. Който през 2015 година е погубен на един хвърлей камък от Кремъл. Но той има връзки и със Сергей Кириенко, основен политически надзирател на Путин.

Въпреки че в началото някои опозиционни фигури гледаха с съмнение на кандидатурата на Надеждин, главният съветски опозиционен водач Алексей Навални поддържа акцията му от затворническата си килия зад Полярния кръг. Както и някогашният бизнес магнат в заточение Михаил Ходорковски.

Миналия месец Надеждин се появи в ефира на BBC, като даде обещание да постави завършек на войната в Украйна още в първия си ден като президент.

„ Първата ми задача ще бъде да спра спора с Украйна, а по-късно да възстановя естествените връзки сред Русия и западната общественост. “

Той не е първият претендент за президент, който се е кандидатирал с антивоенна платформа. През декември на някогашната телевизионна журналистка и самостоятелен политик Екатерина Дунцова беше неразрешено да се кандидатира, защото изборната комисия съобщи, че във формуляра ѝ за кандидатстване има неточности.

Надеждин съобщи, че се е възползвал от вълната от антивоенни настроения в Русия. Като се е срещнал със съпругите на резервисти, които желаят мъжете им да се върнат от войната. Кампанията му стартира постепенно и едвам през последните седмици руснаците започнаха всеобщо да декларират поддръжката си.

Нарастващият му триумф притегли и осъждането на прокремълски пропагандисти. Като Владимир Соловьов, който допусна, че той може да е подставено лице на „ украинските нацисти “.

 

 

Източник – BBC/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР