Забранен е продаван онлайн детски фестивален костюм с еднорог и

...
Забранен е продаван онлайн детски фестивален костюм с еднорог и
Коментари Харесай

Детски стоки са заплаха за безплодие и носят риск от изгаряния – издадоха забрана за продажбата им

Забранен е продаван онлайн детски фестивален костюм с еднорог и пола от тюл в цвят дъга от марката Fiestas Guirca SL. Полата и качулката на костюма са мощно запалими наоколо до източник на запалване, пламъкът се популяризира неимоверно бързо, което може да докара до изгаряния. За това осведомят от платформата " Ние, потребителите “, като се базират на данни от регистъра на системата за неразрешени нехранителни артикули Safety Gate.

Костюмът не дава отговор на условията на Директивата по отношение на сигурността на детските играчки и на европейския стандарт EN 71—2. Може да бъде разпознат по номерата на модела 85967-12-18 и 85968-18-24, както и по баркодовете 8434077859674 и 8434077859681. За разлика от други случаи, в които се откриват отклонения единствено за обособени партиди, при този модел са наранени всички количества.

Изследванията на дрехата са извършени във Франция, където са открити и описаните опасности. Страната на генезис е незнайна, а това постоянно е знак за евентуална заплаха на даден артикул, показват от " Ние, потребителите “.

Спрян от продажба е и атрактивен етикет за багаж във тип на коктейлна напитка Cocktail Namnlapp baggage с баркод 7321051138768. Причината е повишено наличие на фталати – над 13% от тежестта. Изделието не дава отговор на регламента REACH и неговата страна на генезис също е неизвастна.

Отново химически са и рисковете при детски комплект играчки за баня с меки пластмасови книжки и пластмасова дрънкулка на крокодил. Пластмасовият материал има несъразмерна централизация на фталат с измерени стойности до 16,9%, заради което продуктът не подхожда на регламента REACH. Фталатът може да аргументи увреждане на репродуктивната система. Изделието идва от Китай, а заплахата е открита в Полша. Може да се разпознава от потребителите по номера на модела A550 и баркода 5902496180349.

Електрическа готварска печка с бранд Womeineng и баркод 6273684658681, която се продава по целия свят онлайн, също крие опасности за потребителите. При нея те са свързани с качеството на част от материалите, от които е направена. Долният и пластмасов похлупак не е резистентен на топлота. Влошаването на материала може да направи частите напрегнат налични и при докосването им да се получи токов удар. Разтапянето му пък може да докара до изгаряния при досег. Продуктът не дава отговор на условията на Директивата за ниско напрежение, както и на европейските стандарти EN 60335-1 и EN 60335-2-15.

Продавана посредством Amazon зарядна станция със седем разнообразни USB врата също е неразрешена за продажба в Европейския съюз. Електрическата изолираност е незадоволителна и потребителят може да получи токов удар от налични елементи напрегнат. Освен това продуктът не е резистентен на високи температури, което усилва риска от пожар. Поради тези аргументи той не дава отговор на условията на Директивата за ниско напрежение и на европейските стандарти EN 62368-1 и EN 60695-2-11.

USB портът и електрическата готварска печка са създадени в Китай, а за рисковете оповестява Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР