Забраната за тютюнопушене в заведения на закрито у нас като

...
Забраната за тютюнопушене в заведения на закрито у нас като
Коментари Харесай

Шефът на Онкологията в София: Има заведения на тарикати, които смятат, че са недосегаеми за забраната за пушене

Забраната за тютюнопушене в заведения на закрито у нас като цяло се съблюдава. Но до момента в който в Европа през 2014-17 година се следи понижение на обществените места, където се пуши - в заведенията за хранене с 5%, в питейните заведения с 3%, в България от 2014 година се нарушава тази възбрана с 3% повече в заведения за хранене и 5% в питейни заведения, сподели началникът на онкологията в София и някогашен здравен министър доктор Стефан Константинов по bTV.

Има заведения, които евентуално са на тарикати или на близки до определни структури, които очевидно считат, че са недосегаеми и в тях се пуши. Освен това обаче наредбата не е задоволително ясна в дефиницията си за закрит обект и с това се злоупотребява, сподели Константинов.

Маша Гавраилова от съдружие „ България без тютюнев пушек ” пък сподели, че неправителственият бранш от 2012 година насам предлага съответни ограничения – да вземем за пример при влезнали в действие наказателни постановления и продължаващо нарушаване обектът краткотрайно да се стопира или да се глобяват освен пушачът и юридическото лице, само че и съответният чиновник позволил тютюневия пушек.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР