Забраната за крушки с нажежаема жичка влиза в сила при преминаване към светодиоди за опазване на околната среда

...
Федерално правило, което влезе в сила във вторник, до голяма
Коментари Харесай

Федерално правило, което влезе в сила във вторник, до голяма степен ще изпрати едно от великите изобретения в света – крушката с нажежаема жичка – на технологичния боклук.

Правилото на Министерството на енергетиката на САЩ забранява производството и продажбата на традиционни електрически крушки в САЩ, като насърчава потребителите да преминат към по-нови, по-ефективни LED светлини.

Използването на светодиоди може да помогне за запазване на околната среда и парите на потребителите. Американските домакинства биха могли да спестят приблизително 100 долара годишно или 3 милиарда долара общо, като постепенно премахнат крушките с нажежаема жичка в домовете си, показват прогнозите на Министерството на енергетиката. Превключването може също така да намали въглеродните емисии с 222 милиона метрични тона за 30 години, каза Министерството на енергетиката в изявление след приемането на правилото миналата пролет.

според поддържаната от правителството организация за оценка на електрониката Energy Star. Светодиодите са с 90% по-ефективни от крушките с нажежаема жичка, казва Министерството на енергетиката на уебсайта си. Те също така могат да издържат до 25 пъти по-дълго от традиционните електрически крушки.

Тези функции могат да доведат до големи спестявания за потребителите, които преминават към светодиоди. Средното американско домакинство харчи повече от 4400 долара годишно за сметки за комунални услуги, като електричеството представлява 23% от тази сметка, според данни на хамалската компания Move.org. В допълнение, приблизително една трета от американските домакинства пренебрегнаха разходите, свързани с храна и лекарства, за да платят сметките си за електричество, тъй като енергийната инфлация доведе до рязък скок на разходите за енергия, показва проучване от 2022 г. на Lending Tree.

Въпреки това, тези предимства не са позволили на светодиодите да засенчат популярността на други осветителни продукти сред американските потребители. Светодиодите съставляват по-малко от половината осветителни продукти в американските домакинства, показва проучването на потреблението на енергия в жилищни сгради за 2020 г. на Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA).

Отблъскване срещу светодиодите

Въпреки че светодиодите имат предимства пред революционния дизайн на Томас Едисон, те не са откраднали напълно блясъка на традиционните крушки.

Някои потребители, като Том Скока, редактор, който е писал за светодиодите, твърдят, че енергийно ефективните тела не могат да заменят крушките с нажежаема жичка, защото са склонни да губят цвета и яркостта си с годините и не Не е съвсем съвместим с димерни превключватели.

„Има свят, почти на една ръка разстояние, в който LED осветлението може да бъде естетически страхотно“, пише Скока в статия за NY Magazine. „Но в момента това е още едно нещо, което обещава прекалено много и не изпълнява.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР