Забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца е

...
Забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца е
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз: Разширява се лекарствения туризъм към съседни държави

Забраната за експорт на инсулин и антибиотици за деца е закъсняла мярка. Това съобщи пред Българска национална телевизия Николай Брънзалов, заместник-председател на БЛС.

Не се търси повода за дефицита на лекарства, по думите му. В България се уголемява лекарствения туризъм към прилежащи страни, предизвести Брънзалов. Също по този начин компании доставяли медикаменти по домовете, без да е ясно от кое място ги вземат и кой ги е изписал.

Припомняме, през вчерашния ден Министерството на здравеопазването предприе ограничения по зачестилите сигнали за липса на медикаментите по аптеките и забрани износа на инсулиновите медикаменти.

Заместник-председателят на БЛС обаче не е склонен и с констатацията на Министерство на здравеопазването, че след въвеждането на електронните предписания е намаляла използването на антибиотици. 70% от лекарите не могат да издават електронни предписания. Затова БЛС желае краткотрайно да се върне бялата рецепта.

Въпреки това съсловната организация желае дигитализацията. Вариантът на е-рецептите има проблем. Затова БЛС желае оставката на заместник-министъра на опазването на здравето Илко Гетов. Очевидно той не се справял с работата си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР