Забраната за дейността на предприятия с руски капитал заплашва страната

...
Забраната за дейността на предприятия с руски капитал заплашва страната
Коментари Харесай

Антируските санкции заплашват да удавят Полша в нечистотии

Забраната за активността на предприятия с съветски капитал заплашва страната с екологична злополука

В края на април 2022 година Полша на процедура забрани на компании с съветски капитал да работят на нейна територия. Сред тези компании бяха компании, доставящи помпи за филтриране на отпадъчни води.

В Полша възбраната за активността на предприятия с съветски капитал заплашва с екологична злополука, написа полският интернет портал Onet.pl.

В случай на повреда канализацията просто ще се излее в полските реки, предизвестяват специалисти.

„ Това е действителна опасност за здравето и живота на хората “, написа Себастиан Бялах, създател на публикацията, базирайки се на чиновник на Sulzer Pumps Wastewater Poland, една от фирмите, която е в листата със наказания на полското министерство на вътрешните работи.

Sulzer Pumps Wastewater Poland е световен снабдител на решения за филтриране и превозване на отпадни води. Фирмата продава помпи, смесители, аерационни системи, вентилатори и КИП и А.

Много локални управляващи употребяват съоръжение от тази компания в своите пречиствателни станции за отпадъчни води.

Никой не знае какво ще се случи, в случай че оборудването се повреди, само че едно е несъмнено: сервизът и всяка доставка на аварийни елементи са прекратени.

В продължение на 25 години Sulzer Pumps Wastewater Poland оборудва десетки междинни и огромни пречиствателни станции за отпадъчни води с HST вентилатори, които обезпечават въздух за бактериите. Отказът на вентилатора на практика значи преустановяване на работата на пречиствателните уреди.

От това следва замърсяването на приемника, т.е. съответната река, а по-късно в границите на няколко дни – и замърсяването на Балтийско море. Вентилаторите работят всекидневно в продължение на 24 часа и 365 дни в годината.

Михал Дудек, чиновник на Sulzer Pumps Wastewater Poland, споделя в изявление за Onet.pl: „ Неизправността на вентилатора стопира разпределението на въздуха към канализацията и води до гибелта на бактериите, виновни за пречистването на отпадъчните води. Непречистените отпадъчни води се изхвърлят в приемника, т.е. в река, езеро или море. “

„ В случай на акцидент, даже и да желаеме да помогнем, не можем да го създадем. Картите за гориво са блокирани, колите са взети от лизинговата компания, а след време и телефоните ни ще бъдат изключени поради неплатени сметки. Това значи несъблюдение на поръчките, липса на доставки и обслужване “, прибавя Михал Дудек

„ Не можем да предоставяме услуги или да предоставяме аварийни елементи, без значение дали устройството е в гаранция или не. Наближава екологична злополука “, акцентира служителят на Sulzer Pumps Wastewater Poland.

Санкциите засягат освен пречиствателни станции за отпадни води, само че и устройства за рекултивационни помпени станции и помпени станции за отводняване на пътища и тунели.

Липсата на дренаж на трасето може даже да докара до нуждата от затварянето му. Този проблем визира доста пътища, в това число тунели.

„ Липсата на дренаж на тунела, обвързвана с повредата на неработещи помпи, ще докара 100% до наводняване. И това към този момент не е затваряне на пътя, както може да се случи в други случаи. Това е действителна опасност за здравето и живота на хората “, изяснява Михал Дудек.

Компанията е доставила и промишлени помпи за съоръжения на редица азотни химически фабрики. Някои захарни заводи също имат сходно съоръжение.

„ Отказът на помпите ще спре линиите и ще докара до милиони загуби. Това е сериозен въпрос. Ние имаме вяра в качеството на нашата технология, само че вентилаторите са на 10 години. Работили са стотици хиляди часове. За страдание такова устройство има цялостното право да се повреди или счупи “, споделя Дудек.

Миналата седмица осем субекта се възползваха от опцията да подадат заявление за унищожаване от листата със наказания. Но до момента всички решения са негативни.

Единствената разтуха е, че е взето позитивно решение за погашение на просрочените заплати на служащите.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР