Забраната ще касае не само обикновените цигари, но и електронните

...
Забраната ще касае не само обикновените цигари, но и електронните
Коментари Харесай

Италия смята да забрани пушенето на открито

Забраната ще касае освен елементарните цигари, само че и електронните цигари и по този начин наречените нагреваеми тютюневи произведения

Италия скоро може да забрани пушенето и навън, оповестяват изданията " РАИ нюз ", " Скай Ти Джи 24 " и " Ти Джи Ком 24 ", представени от Българска телеграфна агенция.

Проектът на нормативен акт, в който ще се съдържа възбраната, се приготвя от министерството на опазването на здравето. Забраната ще касае освен елементарните цигари, само че и електронните цигари и по този начин наречените нагреваеми тютюневи произведения.

Забраната ще се отнася за пушенето на спирките на публичния превоз, т.е. на спирките на трамваи, рейсове, наземно метро, на водния превоз, на гарите. Ще се забрани и пушенето в парковете. Що се касае до заведенията, възбраната ще се ползва и за масите навън, в случай че те не обособят специфични зони за пушене.

Съгласно мярката ще се закрият и зоните за пушачи на летищата.

Засега проектите за възбрана са в доста ранен стадий и може да отнеме една година, до момента в който бъдат утвърдени, а през това време ограниченията може и да претърпят промени.

Глобите за тези, които нарушават наредбите, ще възлизат на 275 евро. Ако санкцията бъде платена в период до 60 дни, то тя ще бъде понижена с 50 %. Същата санкция ще е в действие и за нарушителите на наредбите за пушене на закрито.

В отчет по отношение на пушенето в Италия на Висшия институт по опазване на здравето, показан предходната година, се споделя, че в Италия всеки четвърти италианец пуши (24,2 % от общото население или общо в Италия има 12,4 милиона пушачи).

Данните в отчета демонстрират, че най-вече пушат мъжете от възрастовата група 25-44 години (43 процента) и дамите от възрастовата група 45-64 години (24,5 процента).

Според данните в документа някогашните пушачи съставляват 15 % от популацията на страната.

Докладът демонстрира още, че приблизително дневно на глава от популацията се пушат по 11,5 цигари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР