Забраната, наложена от Брюксел, за да задъха руската икономика и

...
Забраната, наложена от Брюксел, за да задъха руската икономика и
Коментари Харесай

Разследване: Русия заобикаля евросанкциите през България frognews.bg

Забраната, наложена от Брюксел, с цел да задъха съветската стопанска система и да попречи на войната в Украйна, обаче наподобява единствено на хартия. Това излиза наяве от материала на проверяващия кореспондент Янек Крупа, който под прикритие прониква в една от тези контрабандни организации и скрито записва шефа й. 

" Имам 20 камиона на път “, признава контрабандистът. 

Той получава повече контрабанда за Европа през Черно море. Контрабандният маршрут се ръководи от руснака Ернест Рошал. Освен съветско поданство той има израелски паспорт, който му разрешава да пътува свободно по света и да предлага съветски артикули. От Русия на Путин той изнася неразрешени артикули като дървен материал, желязо и химически торове. Както той признава по време на скрито записаната среща, контрабандният път върви и в противоположната посока. Казва, че е носил в Русия бронежилетки и каски да вземем за пример.

" Прекарах три месеца в построяването на инфраструктурата. Ние транспортираме артикули с камиони през Грузия до Турция или с кораби от Новоросийск до Истанбул “, изяснява Рошал на репортера, който се показва за търговец, търсещ съветски дървен материал и желязо.

" В Турция сменяме страната на генезис. Всички съветски печати изчезват, избелваме името на компанията. След това от Турция транспортираме стоката до България, до друга моя компания. Вие ще купувате от там. Значи вестниците ще пишат не от Русия, не от Турция, а от България. Моят човек ще направи цялостното митническо оформяне “, разказва Рошал целия развой.

За да потвърди думите си, той показва каталози и ценови листи на съветски компании. Нещо повече - изпраща и документите за договорка, която е осъществил през септември. Тогава той доставя съветски дърва в Полша.

Руските рубли не се позволяват в Европа.За да затрудни следенето на неразрешени покупко-продажби, той твърди, че изпраща парите посредством своите компании в Киргизстан, Азербайджан и Узбекистан.

" Моята компания в Киргизстан купува или продава в рубли в Русия. Същия ден мога да изпратя парите в Европа посредством SEPA заплащане “, споделя Рошал, разкривайки друга част от комерсиалната си загадка.

Когато репортерът на Seznam Zprávy разкрива същинската си идентичност на среща в Краков, Рошал внезапно стопира да схваща британски. После внезапно стартира да твърди, че е приказвал за покупко-продажби, подписани преди въвеждането на възбраните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР