Забраната деца, които нямат посавени ваксини да посещават детска градина

...
Забраната деца, които нямат посавени ваксини да посещават детска градина
Коментари Харесай

Съдът в Сливен разреши неваксинирани деца да посещават детска градина

Забраната деца, които нямат посавени ваксини да посещават детска градина е дискриминационна. С този мотив Административният съд в Сливен анулира решение на Комисията за отбрана от дискриминация във връзка прекъсването на дете от детска градина поради непоставена ваксина.

Сливен

В претекстовете си съда е показал, че недопускането на детето до детска градина го слага в неравностойно състояние спрямо други деца, които вървят на градина, макар че също нямат сложени ваксини поради медицински противопоказания.

Според съдиите неимунизираните деца не са рискови за останалите в градината и не могат да им пренесат болести. Решението да съда е във връзка сигнал за детето на сливенският духовник Евгени Янакиев, който е един най-активните почитатели на антиваксърството у нас. Синът му бил изпъден от детската градина поради неналичието на ваксини, а детските помощи за него били спрени.

Комисията за отбрана от дискриминация се произнесе, че детето е дискриминирано от страната и това даде мотив на бащата да се обърне към съда.
Отец Евгений Янакиев, татко на детето: Не може деца, които не са имунизирани, да посещават, да имат правото да посещават, някои да посещават и моето, което не е имунизирано, тъй като аз съм решил да не бъде имунизиран, то да не посещава. Всъщност в това се състои дискриминирането.Д-р Петя Балулова, шеф на РЗИ-Сливен: Ваксините са значими. Те са част от грижата на страната за здравето на хората, тъй че и РЗИ Сливен и Министерство на здравеопазването няма съмнения във връзка с значимостта на имунизациите, във връзка с метода по който е регламентирано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР