Забрана на фойерверки в часовете от 22 до 8 ч

...
Забрана на фойерверки в часовете от 22 до 8 ч
Коментари Харесай

Забрана на фойерверки след 22 часа в София предвижда проектонаредба

Забрана на фойерверки в часовете от 22 до 8 ч е планувана в напълно нова разпоредба за публичния ред, чийто план е качен на уеб страницата на Столичния общински съвет. Срокът за публичното ѝ разискване е един месец - до края на октомври.

Предвидена е и санкция за нарушителите на възбраната за потребление на фойерверките от категория 1 (пиротехнически произведения за увеселителни цели при потреблението на които съществува доста ниска степен на заплаха и пренебрежимо ниско равнище на звук и които са предопределени за приложимост в лимитирани пространства, в това число фойерверки, предопределени за приложимост в жилищни здания - бел.ред.) след 22 часа, в което число влизат и пиратките. Тя е от 100 до 300 лева, а при наново неспазване на реда - от 300 до 500 лева Толкова е и глобата за образуване на гонки.

В плана за нова разпоредба се не разрешават шумните увеселения в жилищни здания от 22 до 8 часа. Регламентира се свиренето на музикални принадлежности, пеенето за образование и използването на озвучителни уредби и на шумни апарати като прахосмукачки и машини в жилищни здания. Тези действия ще може да се правят от 8 до 14 и от 16 до 22 часа.

Сходни разпореждания е имало и в остарялата разпоредба, призната от общинския съвет, само че те са били анулирани от съда и сега на процедура работи разпоредба за публичния ред от 1993 година, която към този момент не дава отговор на измененията публични връзки.

Въвежда се и възбрана за пиянство на алкохол по улици, тротоари, площади, градинки и паркове, което води до нарушение на публичния ред. Глобата е от 100 до 300 лева

Същата глоба се планува и за миенето на автомобилни стъкла, продажбата на печатни издания и друга комерсиална активност на кръстовища и улични платна, отбелязва " 24 часа ".

С новата разпоредба се регламентира и използването на общински парцели за изява на музиканти, артисти и актьори. Те към този момент ще би трябвало да получат позволение от кмета на съответния регион, а местата, на които ще може да се изявяват, ще бъдат избрани със заповед на кмета. За нарушителите глобата ще е до 100 лева Същата ще е санкцията и за осквернителите на монументи, късане на некролози, недобре закрепени предмети на балконите, прозорци и фасади, както и за изтупване и изхвърляне на отпадъци от прозорци и балкони и изтичане на течности.

От 300 до 500 лева санкция или имуществена глоба от 1000 до 1500 лева ще отнасят уредниците на всеобщо мероприятие, които са го провели, без да са получили позволение от кмета.

В наредбата е въведена и възбраната за пренасяне на пейки, табели, огради и други уреди от парковата мебел, каквато възбрана и в този момент има, само че в друга разпоредба. Според вносителите - шестима общински съветници, на законопроекта обаче тя би трябвало да бъде точно в нормативния акт за публичния ред.

Предстои разискването на наредбата от столичния общински съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР