Заболяванията на мозъка, сред които е и Алцхаймерът, са обект

...
Заболяванията на мозъка, сред които е и Алцхаймерът, са обект
Коментари Харесай

Сухата кожа, Алцхаймерът и каква е връзката между хидратацията и заболяването

Заболяванията на мозъка, измежду които е и Алцхаймерът, са обект на от ден на ден и все по-задълбочени проучвания в търсене на аргументите за тях, а оттова и на възможни други възможности на лекуване.

Нашият организъм е едно неотлъчно цяло, по тази причина ни звучи повече от разумно при заболяванията да има причинно-следствена връзка със положението на други органи. А най-големият орган в човешкото тяло е кожата. Именно по тази причина учените от Университета в Калифорния подчертават върху нея в подтекста на вероятните причинители на Алцхаймер.

Възпаленията са посочени за главен провинен за дегенеративното заболяване на мозъка. А най-новият извод на учените е, че химикали, наречени цитокини, могат да допринесат за развиването на Алцхаймер.

Те се отделят от организма, когато имаме рана и повърхността на кожата е нарушена, с цел да се възвърне по-бързо. Високи равнища на цитокини могат да се генерират даже при, на пръв взор, безобидни възпаления, като сухата, зачервена и напукана кожа на ръцете ни през зимата, решението за която е постоянна и ефикасна хидратация.

Именно тя от време на време може да направи повече от цитокините. А когато те са създадени, тъй като в мозъка е подаден сигнал за инфектиране, само че не могат да бъдат потребни, влизат в ролята не на помощници, а на вредители.

С напредването на възрастта кожата стартира да утежнява своето положение и сходни възпаления са все по-често срещани. Именно и при по-възрастните хора възпаленията са доста по-трудни за коригиране и химикалите се изправят пред непостижима задача.

Тогава те просто блуждаят в организма, попадат в потока на кръвта, а оттова могат да доближат и до мозъка, което води до нежелани увреждания на клетките.

Разбира се, това изобретение на калифорнийските учени не е вярно да се пояснява като извод, че хубавичко и добре хидратирана кожа ще ни защищити от Алцхаймер. Но с нея рисковете от неговото развиване са с един по-малко, написа Daily Mail.

Не за първи път кожните проблеми се свързват директно с Алцхаймера. Според други проучвания, страдащите от псориазис, розацея и други сходни дерматологични проблеми също имат нараснал риск от развиването на дегенеративното мозъчно заболяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР