Заболяването, предизвиквано от новия коронавирус, може да стане системно и

...
Заболяването, предизвиквано от новия коронавирус, може да стане системно и
Коментари Харесай

Биолог: Заболяването от коронавируса може да стане сезонно като грипа

Заболяването, предизвиквано от новия ковид, може да стане редовно и да поразява най-уязвимата част от популацията - възрастните, хронично болните и хората с отслабен имунитет. Това съобщи биологът доктор Сергей Нетьосов, член-кореспондент на Руската академия на науките, представен през днешния ден в "Известия ", съобщи ТАСС.
"Основните опасения към този патоген нямат връзка с мащабите и смъртността по време на сегашната зараза. Вирусният вариант може да укрепне измежду хората, боледуващи без признаци и дълготрайно време, отделяйки причинителя в околната среда ", изяснява експертът.
Лекарите не могат да възпрат разпространяването на патогена поради продължителния инкубационен интервал на заболяването - по данни на китайските лекари той се е удължил от 14 на 27 дни, написа вестникът.
В бъдеще заболяването ще се популяризира на талази, предвижда Александър Мерезанов, декан на факултета по биологична и здравна физика в Московския физикотехнологически институт.
Заболеваемостта от коронавируси по принцип нараства през есенно-зимния интервал, припомня той. Колкото до този вариант, става въпрос за надзор върху него, също както и другите варианти на грипния вирус, а не за цялостна победа над патогена ", акцентира специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР