Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база е 227

...
Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база е 227
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID-19 в Бургас е 318 на сто хиляди души

Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база е 227 на 100 хиляди души население. Това демонстрират данните от единния информативен портал. Най-висока заболеваемост от коронавирусната зараза на двуседмична база се регистрира в областите Варна – 365 на 100 хиляди, София-град – 350 на 100 хиляди, Бургас – 318 на 100 хиляди, Перник – 246 на 100 хиляди.

От през днешния ден се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения в областите Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. Мерките са носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за даване на обществени услуги и др.; съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко метър и половина в места със скупчване на хора; хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване; работа от разстояние при възможност; осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни болести; осъществяване на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.

От на следващия ден противоепидемични ограничения се вкарват и в област Ловеч.

Временни противоепидемични ограничения към този момент са въведени в областите София-град, Софийска област, Бургас, Добрич, Ямбол, Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР