Заболеваемостта от грип в Кюстендилска област е леко завишена. Това

...
Заболеваемостта от грип в Кюстендилска област е леко завишена. Това
Коментари Харесай

РЗИ: Заболеваемостта от грип в Кюстендилска област е леко завишена

Заболеваемостта от грип в Кюстендилска област е леко повишена. Това съобщи доктор Красимира Панчева – гл. контрольор в РЗИ-Кюстендил, по отношение на оповестената грипна зараза в прилежащата област Благоевград.

5,13 на 10 000 души е регистрираната заболеваемост от грип през вчерашния ден, 23.03.22 година През предходната седмица – от 14 до 20 март, РЗИ-Кюстендил установи заболеваемост от 17,97 на 10 000 души. Личните лекари не оповестяват за фрапантно увеличение на пациентите с грип. На този стадий Кюстендилска област не е застрашена от оповестяване на грипна зараза, безапелационни са от РЗИ. Критичната заболеваемост, след която се навлиза в епидемиологична конюнктура, е 200 на 10 000 души.

Причинител на грипа са вируси, намиращи се в носоглътката на болния човек. Особено податливи на заразяване на децата, възрастните хора и хората с хронични болести. Симптомите на грипа наподобяват на тези при ковид, с разликата, че се развиват много по-бързо – за няколко часа. Грипът е с остро начало, повишение на телесната температура, главоболие, болки по цялото тяло, изнемощялост.

При усилване на недоволствата пациентите да потърсят персоналния си доктор, посъветва доктор Красимира Панчева. Актуална оценка на заболеваемостта от актуалната седмица ще бъде направена през идната седмица, прецизираха от РЗИ-Кюстендил.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР