Заболеваемостта от COVID-19 в страната расте. 203.51 заразени на 100

...
Заболеваемостта от COVID-19 в страната расте. 203.51 заразени на 100
Коментари Харесай

COVID картата у нас: Заболеваемостта мина 200 на 100 хиляди души

Заболеваемостта от COVID-19 в страната пораства.

203.51 инфектирани на 100 хиляди души на двуседмична база регистрират здравните управляващи.

Това демонстрира информация в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ).

От уеб страницата на центъра са отстранени цветовите зони, които указват равнището на разпространяване на ковид по области, показва Darik News.

Данните на единния информативен център за ковид обаче демонстрират, че едвам четири области в страната към момента са с под 100 инфектирани на 100 хиляди души на двуседмична база (зелената зона по предходната цветова класификация).

Това са Шумен, Търговище, Плевен и Велико Търново. Останалите са в жълтата зона с над 100 инфектирани на 100 хиляди души, а три области са в алено - над 250 инфектирани на 100 хиляди души. Това са София-град, Варна и Бургас.

Няма смяна в картата на епидемиологичната конюнктура по райони.

В Етап 1 са три от петте района, на които е разграничена страната. Само Централна България към момента е в нулевия стадий, като южният район 4 (Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково) се чака да влезе в Етап 1 до пет дни. В Плана за справяне с пандемията са написани съответните ограничения, които се плануват по отношение на влизането в другите стадии.

Той беше обновен предходната седмица, като планува ограничения и дейности, които да се постановат на районно или национално равнище, според от стадия, в който се намира съответен район. Ако един район влезе в най-тежкия (четвърти етап) от разпространяването на пандемията, цялата страна ще влиза в изключителна епидемиологична конюнктура.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР