Заболеваемостта от COVID-19 в България скача рязко и само за

...
Заболеваемостта от COVID-19 в България скача рязко и само за
Коментари Харесай

Карта на деня: над две трети от областите в България вече са в тъмночервената COVID зона

Заболеваемостта от COVID-19 в България скача внезапно и единствено за седмица повече от две трети от областите в страната се озовават в тъмночервената зона на заболеваемост с над 500 новозаразени с ковид на 100 хиляди души население за последните 14 дни. Това сочи седмичният разбор на Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Анализът се прави въз основата на данните от Единната осведомителна система, а показаната в него картина е към 9 януари (неделя).

Според данните най-тежко засегнатите от ковид области са 12 - София (столицата и областта), Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Кюстендил, Перник, Пловдив, Русе и Стара Загора. Най-много инфектирани има в София, където заболеваемостта за последните две седмици надвишава 1000 души на 100 хиляди население (1069). Следват Благоевград (927) и Бургас и Варна (829).

Кърджали остава единствената зона с ниска заболеваемост, само че в последната седмица също удвоява броя на инфектираните от 67 на 139 на 100 хиляди

В София управляващите към този момент оповестиха, че от на следващия ден (12 януари) стопират плановите интервенции в лечебните заведения. Днес управляващите разискват смяна в периода на карантината при хората с сложена бустерна доза и за контактните на заболелите.

Най-важните вести за ковид от деня -.
Повече за данните от деня -.


Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР