Заболеваемостта и смъртността от Covid-19 в света са намалели с

...
Заболеваемостта и смъртността от Covid-19 в света са намалели с
Коментари Харесай

СЗО: Смъртността, свързана с COVID-19, е намаляла с 90%

Заболеваемостта и смъртността от Covid-19 в света са намалели с повече от 90% от тазгодишния пик, предава БГНЕС. Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи на брифинг в Женева, че наклонността е добра вест, само че че броят на смъртните случаи през последната седмица (8 737) не може да се смята за " допустим ", защото международната общественост към този момент разполага с принадлежности за надзор на пандемията.

" Тази наклонност е доста добра. Въпреки това предходната седмица СЗО е получила информация за повече от 3 милиона случая ", той акцентира, че заради отслабения епидемиологичен контрол и тестване в някои страни не се оповестява за всички случаи и в действителност те са повече. Освен това предходната седмица в света са регистрирани 8 737 смъртни случая. " Не може да има задоволително равнище на смъртност от COVID-19, като се има поради, че са налични средства за попречване, разкриване и лекуване на заболяването ", съобщи Гебрейесус.

Според ръководителя на СЗО " е нужен по-добър механизъм за шерване на лицензите " за медикаменти при незабавни обстановки. Във връзка с това той се надява, че на 12-ата министерска конференция на Световната комерсиална организация в Женева ще бъде взето решение за краткотрайно прекратяване на правата върху интелектуалната благосъстоятелност за ваксини, диагностика и медикаменти, с цел да може те да се създават по-широко по света.

Към 13 юни от началото на коронавирусната пандемия в света са регистрирани 532 887 531 случая на заболяване и 6 307 021 смъртни случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР