Заболелите от грип в Благоевград достигнаха епидемични стойности - 381

...
Заболелите от грип в Благоевград достигнаха епидемични стойности - 381
Коментари Харесай

Още Нищо Не Сме Видели! България Е На Прага На Нещо Страшно! Болниците Ще Се Препълнят, Цялата Страна Ще Бъде Залята От

Заболелите от грип в Благоевград доближиха епидемиологични стойности - 381 на 10 00 души, вследствие на което разгласяваме зараза с всички забранителни ограничения, заяви лекар Веселка Мончева - шеф отдел " Надзор на заразните заболявания " в РЗИ - Благоевград.

Забраняват се плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения, стопират се детските и женските съвещания, както и профилактичните прегледи.

Учениците от 22 до 24 януари в това число излизат в грипна почивка. Това е единствено за община Благоевград. Детските градини не престават да работят, като единствено здрави деца ще посещават заведенията ", посочи лекар Мончева.

От РЗИ-Благоевград регистрират последователно повишаване на заболеваемостта от грип в Петрич, в другите по-големи градове на региона обстановката е спокойна.

Епидемични равнища до края на тази седмица има възможност да доближат още няколко области - Габрово, Пловдив, Стара Загора, София-област и Ямбол.

Регионалната здравна ревизия в Перник първа афишира грипна зараза на територията на Пернишка област от 13 януари. Вчера го последва и Пазарджик, като забранителните ограничения и грипната почивка са в действие от 19 до 23 януари. Заболеваемостта там е 255 на 10 000 души.

В тези 3-4 седмици на грипната зараза може би към 300 - 400 000 българи ще заболеят, предвижда основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР