Зъболекарите твърдят, че белият цвят на зъбите е резултат не

...
Зъболекарите твърдят, че белият цвят на зъбите е резултат не
Коментари Харесай

Как да избелим зъбите в домашни условия

Зъболекарите настояват, че белият цвят на зъбите е резултат освен от вярната хигиена и честите визити при зъболекаря, само че и от познаването кои артикули, присъстващи в съвсем всяка кухня, могат да бъдат потребни в процеса на избелване.

Тук са ни показани няколко разновидността за домашно избелване на зъби, които са предложени във конгреси, само че и утвърдени от зъболекари, които могат да оказват помощ за избелването на нашите зъби. Въпреки това, няма нищо по-разумно от това да се доверим на експерти, само че при положение, че нямаме тази финансова опция, ето няколко трика, които можем да използваме:

Използвайте куркума

Куркумата е ориенталска фалшификация, която оцветява храната в жълто. Тази връзка обаче не се отнася за зъбите, защото куркумата има антибактериални и противогъбични свойства. Естественото избелване на зъбите с куркума може да се употребява към два пъти седмично. Куркума на прахуляк може да се добави към паста за зъби.

Можете също да извършите своя лична примес, като си миете зъбите няколко пъти седмично. Смесете огромна супена лъжица кокосово масло с две капки етерично масло от мента (натурално) и една супена лъжица куркума. Ефектът се вижда след 5 използва.
Снимка: shutterstock  Как да избелим зъбите в домашни условия

Избелване на зъби със сода за самун

Содата за самун е освен добра добавка за самун и златен сътрудник за разчистване на кранове за баня. Зърната от сода за самун също нежно избелват зъбите ви, защото разтриват плаката от емайла. Все отново би трябвало да внимавате, тъй като прекомерно честото потребление на сода бикарбонат може да повреди емайла и да направи зъбите и венците свръхчувствителни. Ето за какво би трябвало да се употребява с нараснало внимание и за малко време.
Снимка: shutterstock  Как да избелим зъбите в домашни условия

Как да избелите зъбите си с деен въглен

Активният въглен претърпява своя подем в последно време и даже се прибавя към козметиката. Известен е със своите нежни свойства на абразия и задържане на нечистотия. Естественото избелване на зъби с деен въглен е доста известно освен поради своята успеваемост, само че и заради наличността си. Въглен може да се закупи във всяка аптека без рецепта, под формата на таблетки, както и прахуляк или капсули. На пазара има и черни пасти въз основата на деен въглен. Въглеродният прахуляк би трябвало да се добави към кокосовото масло или вашата ежедневна паста за зъби и да миете зъбите си към два пъти седмично. Въпреки че устната празнина почернява при измиване, постоянното потребление на деен въглен придава на зъбите хубав бяло-перлен цвят.
Снимка: shutterstock  Как да избелим зъбите в домашни условия

Всички естествени способи за избелване на зъбите би трябвало да се правят умерено, за предпочитане под непрекъснато наблюдаване на ортодонт. Струва си да се помни, че домашните избелващи процедури би трябвало да бъдат включени в грижата за зъбите понякога (за предпочитане един път на тримесечие за седмица) и те не могат да заменят обичайна паста за зъби, конец за зъби или визити при ортодонт, написа уеб сайтът trafficnews.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР