Зъболекарите обявяват ​​бактерията Streptococcus mutans, която мигрира в устната кухина

...
Зъболекарите обявяват ​​бактерията Streptococcus mutans, която мигрира в устната кухина
Коментари Харесай

Най-доброто средство срещу кариес: Как правилно да се грижите за устната си кухина

Зъболекарите афишират ​​бактерията Streptococcus mutans, която мигрира в устната празнина от стомаха, за провинен за нашите зъбни проблеми. Тя трансформира въглехидратите в увреждаща емайла киселина. Инфекциозната природа на кариеса е открита едвам през XX век. През Средновековието лекарите са били сигурни, че червеите изяждат зъбите. И те шапки отрова и нагорещен метал върху засегнатата празнина.

За благополучие технологията за лекуване на кариес направи крачка напред. Ще приказваме за тях, само че за начало - най-простото нещо, което би трябвало да запомните, с цел да предотвратите кариеса.

Казват, че захарта е неприятна и това не е мит. Направете си предписание: в случай че ядете нещо сладко, изплакнете незабавно устата си. Още по-добре, измийте зъбите си. Ако желаете шоколадово блокче - измийте го с не доста парещ чай. Яжте сладко, кекс, торта през нощта и не работете с четка за зъби - обезпечена е среда за размножаване на бактерии. Най-вредни са лепкавите, дъвчащи бонбони. Карамелът има същия резултат. А близалките, в случай че се дъвчат, нараняват емайла.
 Световната дентална федерация: Кариеси и пародонтози съпътстват пандемията Световната дентална федерация: Кариеси и пародонтози съпътстват пандемията
Световната дентална федерация предизвести, че зъболекарите по целия свят са очевидци на съпътстващи вреди от пандемията за наредбите, прочие..

Пием газирани питиета, пресни сокове през сламка - понижаваме контакта със зъбите. Но хрускаме моркови, ябълки, други твърди зеленчуци и плодове - те отстраняват плаката върху емайла, усъвършенстват кръвообращението във венците.

Хранителните останки се утаяват на повърхността на зъба, образува се плака - там, където бактериите се развъждат, отделят киселина. Кариесът към момента е лекомислен, той е обратим. Достатъчно е да се минерализира зъбът, като се покрие със предпазен гел.

Емайлът стартира да изтънява. Трябва или да пробиете, или да употребявате метода Icon - лекуване без бормашина. Състав на киселинна основа, нанесен върху засегнатата област, затваря кухината и стопира растежа на бактериите.

Особено мъчно е да се диагностицира увреждането на зъбния корен: инфекцията се появява под венците и не излиза незабавно. Усложнението е гнойно-некротичен развой и инфектиране на надкостницата.
 Ето за какво дългото носене на маска е СЕРИОЗЕН проблем за здравето Ето за какво дългото носене на маска е СЕРИОЗЕН проблем за здравето
Носенето на медицински маски въздейства върху здравето на зъбите и венците. Това съобщи зъболекарят Генадий Шаргородски за РИА Новости. Покр...

Когато се образува дълбока кариозна празнина, пробиването е належащо. Увреждането на дентиновите пластове може да докара до развиване на пулпит, пародонтит или загуба на зъби.

Устройства за продупчване на зъбен камък се появяват през 17 век. През 1871 година е изобретена бормашина с педал, сходна на крачна шевна машина. През 1911 година белгийският доктор Емил Хю патентова устройство с електрически мотор. Днес обработката постоянно се заменя с лазер.

Ако кариесът не се лекува, той се трансформира в пулпит - инфектиране на нерва на зъба, което заплашва от пародонтоза, когато пулпата изцяло загуби своята успеваемост. В някои случаи поражда инфектиране на челюстната кост. И това към този момент е опасност за живота.

При напреднал кариес нервът умира. Гнойната зараза се популяризира по-дълбоко, визира тъканите към зъба. Ако се остави без контрол, може да се развие съдбовен сепсис.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР