Забогатяването не става с едно щракване на пръсти. То изисква

...
Забогатяването не става с едно щракване на пръсти. То изисква
Коментари Харесай

Експерт интервюира 233 милионери и научи 6 важни неща за тях

Забогатяването не става с едно тракване на пръсти. То изисква упорита работа, дръзновение и непрекъснато насърчаване на метода на мислене. Том Корли, счетоводител и създател на книги за финансово обмисляне, има опцията да интервюира 233 милионери, с цел да изследва навиците им. От тях 177 са забогатели сами. Базирайки се на своето изследване, Корли показва 6 правилото, които лежат в основата на триумфа им, написа CNBC.

Постоянно учене

Топ приоритет за милионерите, които сами са натрупали положението си, са ученето и самоусъвършенстването.

49% от тях споделят, че са отделяли по няколко минути дневно, с цел да учат нови думи. 61% - най-малко по два часа дневно, с цел да практикуват ново умеене. Други 63% са слушали аудиокниги по пътя към работа.

71% от милионерите постоянно са чели книги за самоусъвършенстване. Много от тях са предпочитали да четат биографиите на съумели хора.

Повече слушане, по-малко говорене

Том Корли предлага правилото 5:1 по време на изявление. За всяка минута говорене милионерите отделяли пет минути за слушане. По този метод успявали да изградят положителни работни взаимоотношения и да получат няколко гледни точки по един въпрос.

81% от респондентите му интензивно са търсили противоположна връзка от другите всеки ден, в границите на компанията и отвън нея.

Страхотен екип

Проучването на Корли демонстрира, че 86% от милионерите са работили приблизително по 50 или повече часа на седмица. Те обаче не са били сами. Преуспели са, тъй като са се фокусирали върху своите мощни страни и са намерили метод да слагат под надзор слабите.

Ако не имали несъмнено умеене, те делегирали дилемите на различен, който го умее. По този метод се фокусирали върху огромната картина и имали повече време, за постигането на задачите си.

Корли поучава да се заобиколите с хора, които споделят визията ви.

Мечтайте огромно

Някои милионери употребяват простичка тактика. Те сядат и разказват по какъв начин биха желали да наподобява идеалният им живот след 10 години.

Един от милионерите в изследването ми имаше пристрастеност към виното и мислеше, че може да направи милиони, като влага в него. Семейството и приятелите му не мислеха, че това е реалистично, само че той бе решен да опитва. След 15 години се трансформира в специалист в тази промишленост. През 2001 година продаде дребна част от сбирката си от виновност и съумя да купи мечтания си дом на плажа във Флорида. Спечели 4 млн. $, тъй като не се отхвърли от концепция, в която вярваше, споделя Корли.

Здравето е приоритет

Доброто здравословно положение е равнозначно на дългоденствие, което значи, че разполагате с повече време да трупате положение.

Корли се среща с милионерка, която дълго време има компликации със оправянето с тежестта. Един ден тя взема решение да върви пешком по 1 миля дневно. След месец подвига нормата на 2 благи, а по-късно на 3.

Когато я интервюирах, към този момент беше взела участие в три маратона. Тя изяснява силата, концентрацията и стремежа си към триумф отчасти с измененията, които прави в метода си на живот.

Те не чакат шансът да им се усмихне

Внушителните 94% от милионерите, които Том Корли интервюира, в никакъв случай не са играли хазарт. Те не разчитат на тото шанса. Вместо това го основават. Много от тях споделят една дарба - да виждат това, което е невидимо за другите. Генератори са на изобретателни решения и търсят разнообразни пътища към триумфа.

На първо място постоянството основава благоприятни условия. След това шансът спохожда всеки, който е отказал да изостави фантазиите и задачите си.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР