Зъбоболът от мъдреца е едно от най-лошите преживявания. Венците се

...
Зъбоболът от мъдреца е едно от най-лошите преживявания. Венците се
Коментари Харесай

Преборете ужасната болка от мъдреците с тези 2 елементарни средства

Зъбоболът от мъдреца е едно от най-лошите прекарвания. Венците се подуват и засегнатото място се възпалява, което води до мощна болежка.
Мъдреците, които порастват в задната част на устата, са последните зъби, които пробиват венците. Обикновено поникват общо 4 мъдреца, като са по един във всеки ъгъл от горната страна и изпод. Това са третият набор от кътници, които нормално се появяват на възраст сред 17 и 25 години. Теорията за мъдреците е, че преди към 500 години хората са имали по-груба диета и е имало повече изхабяване на зъбите. Тъй като еволюционните промени не подхождат на скоростта на диетичните промени при хората през последните 500 години, това води до увеличение на степента на влияние. Нашите челюсти са се трансформирали през годините поради промени в храненето ни, само че мъдреците не престават да се появяват.
 Преди или след закуска би трябвало да си миете зъбите Преди или след закуска би трябвало да си миете зъбите
Миенето на зъбите е от значително значение за оралното здраве, само че не доста хора знаят, че прекомерно честото миене може да навреди на гланц...
При покълване венците могат да се възпалят и от време на време засегнатата област може да кърви. Независимо дали решите да ги отстраните или да продължите живота си с тях, ние имаме две ефикасни домашни метода за облекчение на болката и подуването.
Лук
Лукът постоянно се употребява за понижаване на болката и възпалението. Той има противовъзпалителни и антимикробни свойства, които оказват помощ за понижаване на отока и битка с бактериите в засегнатата област. Лукът съдържа фитохимикали, които отстраняват микробите от зоната на мъдреците, причиняващи болката. За да употребявате това домашно лекарство, би трябвало да дъвчете суровия лук, колкото по-лют е той, толкоз по-добре.
Винаги, когато се появи зъбобол, просто срежете парче лук и го дъвчете от страната, на която е болката. Продължете да го дъвчете няколко минути, до момента в който болката отшуми и по-късно го изплюйте. Това ще разреши на сока от лука да влезе в зъба ви и ще понижи възпалението и бактериите.
 5 храни, които избелват зъбите 5 храни, които избелват зъбите
Белите зъби и хубавичко усмивка са нещо, за което всеки мечтае. Понякога обаче методите за избелване са доста инвазивни и вредят на зъби...
Пакетчета чай
Поникването на вашия влъхва може да аргументи отичане на венците. За да се понижи подуването, торбичките с чай са дейно домашно лекарство. Чаят съдържа танинова киселина, която има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Това прави пакетчетата чай ефикасни за понижаване на отока и битката с бактериалните инфекции.
За това домашно лекарство просто сварете чаша чай и я дръжте в хладилника с чаената торбичка вътре. След като чаят се изстуди, извадете торбичката чай и я поставете в устата си, където е болката. Не слагайте сметана, мляко или захар в чая. Студените торбички чай ще обезпечат неотложно облекчение и ще понижат отока.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР