Зъбните проблеми често остават скрити до момента, в който не

...
Зъбните проблеми често остават скрити до момента, в който не
Коментари Харесай

Проблем: Спрях да пуша. Защо венците ми кървят?

Зъбните проблеми постоянно остават скрити досега, в който не решите да спрете да пушите или да преминете на бездимна опция.

Никотинов апетит, неспокойствие, напълняване поради непредвиден вкус, натрапчиви мисли за цигара със утринното кафе. Спирането на цигарите е едно от най-умните неща, което можете да извършите, само че единствено човек, който пробва да ги откаже, знае какъв брой неприятни последствия съпътстват здравословното решение. Наред с изброените, част от пушачите имат и различен „ непряк резултат “, който звучи стряскащо в първия миг.

„ Спрях цигарите и венците ми започнаха да кървят. “ Този опит могат да ви опишат някои някогашни пушачи и хора, които употребяват бездимни устройства като по-добра опция. А каква е повода? Специалистите са безапелационни,

че пушенето постоянно „ прикрива “ зъбните проблеми

и то досега, в който не решите да спрете да пушите или да преминете на бездимна опция. Кървенето може да се породи от обстоятелството, че преди този момент е имало неизлекувано хронично инфектиране, а не, тъй като употребените артикули са причина, споделят специалистите.

“Причината за кървене от чисто физиологична позиция би могла да бъде заради по-нормалното кръвоснабдяване и обособяване на венечна течност при приложимост на бездимни цигари, в резултат на което предходни хронични пародонтални болести да излязат на челен план”, изяснява стоматологът доктор Димитър Ковачев.

Както е известно, с изключение на сърдечно-съдовата система и белите дробове, тютюнопушенето поврежда и устната празнина и зъбите. Пушенето на цигари е един от главните фактори за развиването на болести като пародонтит или гингивит.

При пушачите се натрупва и повече зъбен камък и в случай че не се вземат ограничения за неговото отсраняване, той води до възпаления на венците. Това пък може да докара до разрушение на тъканите, поддържащи зъбите и костта. Когато това се случи, венецът се отдръпва от зъбите и се оформят джобове.

При пушачите се следят по-дълбоки джобове спрямо непушачите и тези джобове се пълнят с още повече плака и отрови от бактериите, което ускорява възпалението. С времето може да се стигне и до разлюляване на зъба и неговата загуба.

Топлината от пушенето на цигари също оказва въздействие и поврежда венците и гърлото на пушачите, като венците построяват защитно покритие върху по-старата тъкан. То също прикрива мъчителните странични резултати в устата на пушача и по тази причина той може да не знае, че има такива проблеми, преди да спре да пуши.

Лекарите: Обърнете внимание на зъбите си, когато спрете цигарите

Друг резултат след прекъсването на цигарите или прекосяването на бездимна опция, е усъвършенстваното оросяване в лигавицата. Това също може да докара до кървене на венците, в случай че не е осъществено в началото разчистване или лекуване на породените от пушенето предходни здравни болести.

Според някои специалисти увеличеното кървене при отвод от пушене потвърждава „ обратимостта на резултатите от пушенето “. Ако венците ви кървят, това най-вероятно е краткотрайно, само че най-добре е да се обърнете към ортодонт за лекуване, поучават те.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР