Зъбната хигиена е нещо, което се учи през целия живот

...
Зъбната хигиена е нещо, което се учи през целия живот
Коментари Харесай

Забравете за зъболекарския кабинет! С тези прости съвети ще имате блестяща усмивка

Зъбната хигиена е нещо, което се учи през целия живот с нови изследвания и открития, които непрестанно дават голям брой информация и артикули. Получени от естествени растителни източници в най-чистите си форми, етеричните масла имат антични корени в медицината и са намерили нов живот през последните години заради необятния си набор от изгоди за здравето.

Melaleuca alternifolia, по-известно като масло от чаено дърво, е чудесно етерично масло с широкоспектърни антимикробни, противогъбични, антивирусни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Произхождащо от Австралия, същинското масло от чаено дърво се създава като екстракт от листа от храста melaleuca alternifolia. За първи път неговите лечебни свойства са открити от доктор Пенфолд, който открива, че е дванадесет пъти по-мощен от антисептикът, употребен по това време.

Маслото от чаено дърво съдържа повече от 100 съединения, само че две от тях придават на това етерично масло огромна полезност. Терпинен-4-ол подкрепя заздравяването и има потвърден антимикробен резултат против гъбични биофилми. Второ, съединенията на цинеола придават дезинфектантни свойства, само че могат да бъдат и корозивни кожата в по-високи концентрации. Маслото от чаено дърво с положително качестви съдържа висок % терпинен-4-ол и невисок цинеол.
 Предимства и дефекти за електрическите четки Предимства и дефекти за електрическите четки
Мислите ли да купите електрическа четка за зъби за детето си? Може би търсите способи да накарате детето си да се вълнува от миенето на...

Масло от чаено дърво се употребява за лекуване на грипни вируси. В стоматологията той сподели способността да инхибира адхезията на пародонтопатични и кариогенни бактерии. То е потребно за лекуване на афтозни язви, херпес симплекс вирус, зъбни болки, пародонтоза и рефрактерни инфекции на кандида в устната празнина. Маслото от чаено дърво участва в състава на пасти за зъби, вода за уста, клечки за зъби, конци с покритие и гелове.

Маслото от чаено дърво е в положение да понижи образуването на плака и броя на бактериите в устата.

Доказано е също, че маслото от чаено дърво е отлично допълнение при лекуването на пародонтоза. Целта на нехирургичното лекуване на пародонта е да спре заболяването и да пребори възпалението, само че доста проучвания демонстрират, че механичното премахване не може да отстрани причинителите на бактерии.

Няколко капки висококачествено масло от чаено дърво върху четката ви зъби дружно с пастата ще оказват помощ при кариес и пародонтоза.
 Грешките, които позволяваме, когато си мием зъбите! Грешките, които позволяваме, когато си мием зъбите!
Мием зъбите си на първо място, с цел да се борим с кариеси. Но се оказва, че има доста неточности, които позволяваме по време на този сутрешно-веч...

Ако венците ви са възпалени и кървят, изсипете 5 капки  масло в чаша гореща вода. Изплаквайте устата си 2 пъти на ден.

Маслото от чаено дърво оказва помощ за избелване на зъбите с помощта на упоменатите към този момент свойства да отстранява плаката и да предотврати натрупването на зъбен камък. Достатъчно е да измиете зъбите си с паста за зъби. След това се поставят 2-3 капки масло върху четката и зъбите се търкат още веднъж. Следва изплакване.

Има над 3000 етерични масла, като маслото от чаено дърво е едно от най-широко изследваните и употребявани. Денталните експерти също предлагат потреблението му за денталното здраве.

Но не забравяйте - има проблеми, които може да реши единствено експерт. Така че не се колебайте да отидете на ортодонт при потребност!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР