Зъбите и продължителността на живота ни обикновено не се свързват

...
Зъбите и продължителността на живота ни обикновено не се свързват
Коментари Харесай

Има връзка между зъбите и продължителността на живота

Зъбите и продължителността на живота ни нормално не се свързват в едно изречение. Всъщност обаче се оказва, че точно тези две неща са тясно свързани и учените са разкрили тази взаимозависимост, която никога не трябва да се подценява, в случай че желаеме да имаме дълъг и благополучен живот.

Британски учени откриха плашеща връзка сред броя на зъбите в устата ни и годините, които ни остават на този свят. Загубата на зъби се свързва освен с неправилна грижа за устната празнина, само че и със напрежението, с който се сблъскваме всекидневно.

Той пък се въздейства от разнообразни обществени , прочувствени, финансови и просветителни прекарвания, както и от хронични и генетични болести и неприятни привички. Според данните на експертите, хората, изгубили пет или повече зъба до 65-годишна възраст, по-често страдат от сърдечно-съдови болести, диабет и остеопороза – болести, които са в положение да лимитират съществено продължителността на живота.

Хората, изгубили повече от пет зъба до 65-годишна възраст, са по-застрашени от преждевременна гибел. Тези, които са запазили съвсем всичките си зъби до 74-годишна възраст, са доста по-склонни да доживеят до 100 години.

Специалистите приканват хората да съблюдават три елементарни правила при грижите си за здравето на устната празнина. Не забравяйте да миете зъбите преди лягане и най-малко един път денем, намалете приема на захар и посещавайте постоянно зъболекаря си.

Предава: skafeto.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР