Забелязвали ли сте фигурите от кърпи върху леглата в хотелите

...
Забелязвали ли сте фигурите от кърпи върху леглата в хотелите
Коментари Харесай

Защо да не използвате тоалетната хартия в хотела, ако е сгънат върхът ѝ на триъгълник?

Забелязвали ли сте фигурите от кърпи върху леглата в хотелите и сгънатият под формата на триъгълник завършек на тоалетната хартия? Това е метод, по който ви приветстват като добре пристигнали и ви демонстрират, че стаята е почистена и готова за вас. Подобно на хигиеничните ленти върху тоалетните чинии.

Сгъването по този метод преди настаняването на новите посетители е традиция, произхождаща от Япония. Там триъгълникът в края на ролката хартия значи, че сте добре пристигнали, че сте чакани и скъпи посетители и е тип галене и демонстрация на внимание към туристите. Сгъването на тоалетната хартия се ползва всеобщо в Азия и по-рядко в Европа, където пък кърпите под формата на лебеди и други фигури върху леглото са постоянно срещани.
Трябва да внимавате с ароматизираната тоалетна хартия – ето за какво
Изборът от тоалетна хартия, предлагана на пазара, е в действителност необятен, вариращ от елементарна бяла до ароматизирана и цветна. Освен това мн...
Прочети повече
Защо тогава не би трябвало да употребявате тоалетната хартия, щом сгъването на края ѝ под формата на триъгълник (или под каквато и да е форма), сочи разчистване и че камериерките са си свършили работата?

Проблемът не е в самата хартия, а във обстоятелството, че сгъването изисква работа с ръце. Обикновено камериерките в хотелите почистват кошовете, правят съществена хигиена на стаята и банята с едни и същи ръкавици. Същите тези, с които ще прегънат кърпите върху леглото ви и края на тоалетната хартия. Ето за какво не използвайте хавлии, от които са направени красиви фигури, и сменете ролката, нагъната със усърдие. Или най-малко откъснете края ѝ и го изхвърлете. Изключително нехигиенично е да употребявате този прегънат край, минал през ръкавиците на камериерката, с които е почистила редица стаи и тоалетни.

Какво да вършиме с хавлиите?

По-сложна е обстановката с кърпите. Ако при рулото елементарно може да откъснете края, който е пипан, то при хавлиите това е невероятно. В случай, че посещавате хотела отдавна и че знаете, че вършат фигури от кърпите, помолете авансово да не го вършат. Ако е нов за вас и останете сюрпризирани, поискайте най-малко една чиста забрадка в допълнение или имайте поради и си носете и персонална от вкъщи. Не споделяйте повода с домакина, той смята, че ви приветства за добре пристигнали и евентуално ще се обиди. Просто внимателно помолете за още една хавлия и решете въпроса с финес.
Коя е " вярната " посока за окачане на тоалетната хартия?
Може би в никакъв случай не сте считали, че това е проблем, само че хората непрестанно водят разгорещени полемики за това по какъв метод би трябвало да е...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР