Забелязвали ли сте, че на повечето ципове има надпис YKK?

...
Забелязвали ли сте, че на повечето ципове има надпис YKK?
Коментари Харесай

Имате ли цип на дрехите? Вижте го внимателно, пише ли YKK?

Забелязвали ли сте, че на множеството ципове има надпис YKK? А питали ли сте се какво значи това?

Ципът е патентован през 1851 година от Илайъс Хол, който е изобретил преди този момент шевната машина. Може би заради тази причина той въобще не създава своя патент.

И 42 години по-късно Уиткомб Джъдсън, също откривател, усъвършенства патента на Хол, прави го по-сложен и по този начин се родил актуалният цип през 1913 година. После стартират всякакви доизкусурявания, за циповете да стават с повече детайли на единица повърхност, тъй като първите ципове били малко едрички.

Тази история е забавна, само че къде остана съкращението, някакъв код ли е, какво е? Може да не ви се има вяра, само че по едно време 90% от циповете идват от едно и също място - Япония и компанията „ Йошида Кабушики Каиша " (YKK).

Тя е основана през 1934 година, само че след войната японските ципопроизводители влагат такова старание, че създават 7 млн. ципа на ден, в 427 цвята, което си е вест, че има толкоз цветове въобще, в 109 дъщерни компании с близо 50 000 чиновници. Разбирате, че хората са произвели толкоз доста качествени ципове, че безусловно са наводнили конкуренцията.

Ето по какъв начин шансът да имате цип с надпис YKK е голям. Разбира се, конкуренция има. А най-голямата идва от Китай, които са твърдо решени да победят рано или късно. Забавното е че през днешния ден 80 % от всички ципове се вършат в Китай, само че във заводи на японската компания. Така че едно е несъмнено - ципът ви е азиатски.

Разяснихме странния надпис на ципа ви. Сега е време да го закопчавате и да продължавате нататък. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР