Забелязва се ръст в опитите за телефонни измами на територията

...
Забелязва се ръст в опитите за телефонни измами на територията
Коментари Харесай

Отчитат ръст в опитите за телефонни измами в Габровско

Забелязва се растеж в опитите за телефонни измами на територията на област Габрово, оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово.

Вчера в Районно ръководство на полицията Севлиево са постъпили няколко сигнала, касаещи опити за телефонни измами. Тогава е осъществена и една машинация, при която стара жена е предала пари на чужд мъж. От полицията показаха, че към този момент работят по случая. 

Жители на град Севлиево са алармирали полицията, че непознати лица са се свързали с тях на стационарните им телефони, като им съобщили, че техни близки са претърпели пътен случай и е нужна избрана сума. 

От Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово молят жителите да имат нараснало внимание и демонстрация на подозрителност във връзка с хора, които посредством телефонно позвъняване се пробват да ги вкарат в подвеждане за приемане на пари. Схемите на телефонните измамници са разнородни. 

ОДМВР Габрово напомня, че жителите не трябва да извършват инструкции на непознати от телефонно позвъняване, в което се желаят пари. От полицията допълват, че не трябва да се дават персонални данни, както и на техни близки, не трябва да се дават пари на непознати, представящи се за медиатори или доверени лица на полицията. 

От полицията молят всички да предупредят своите възрастни близки и родственици, с цел да бъдат внимателни и да не се доверяват на позвънявания от непознати. При минимум подозрение за машинация би трябвало да се алармира на телефон 112 или в най-близкото полицейско ръководство. 

През миналата година са открити 16 телефонни измами, 14 на територията на Габрово и две на територията на Севлиево. От ОДМВР – Габрово за открили лицата, получили парите, при всички случаи. За тази година по данни на полицията има една телефонна машинация – тази от 19 февруари, по която се работи. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР