Забелязва се, че когато и да стане някакъв колосален проблем,

...
Забелязва се, че когато и да стане някакъв колосален проблем,
Коментари Харесай

И малко информация за „дъвката“ с „опасните биолаборатории на американците“

Забелязва се, че когато и да стане някакъв грамаден проблем, има една избрана клика, която предостатъчно потрива ръце, тъй като знае, че рецесиите могат да се осребряват; че „ в мътни води се лови риба най-добре “ и така нататък

А това е клика, която изцяло опровергава (вече останалата в предишното, просто като спомен) теза, че рецесиите сплотяват. Може и да са сплотявали, само че в този момент се вижда друго – с навлизането на интернета в живота на хората, в средите на най-уплашените и най-бавно стоплящите, става по този начин, че здравият разсъдък доста бързо, елементарно и комфортно се заменя с суматоха. Паниката кара хората да правят глупости; една от нелепостите е да гласоподават и имат вяра на популисти, които осребряват въпросната суматоха. 

Та, както войната в Украйна роди разделяне, по този начин и тази седмица новината за нарязаното момиче роди разделяне – появиха се вярващите, че казусът бил подправен, с цел да се пробутвала страховитата за някои Истанбулска спогодба и не знам какво още…

… тъкмо както пандемията също НЕ НИ сплоти, а ни раздели. Както споделих – „ рецесиите сплотяват “ към този момент е бледен спомен за неосъществено съмнение.

Та, пандемията, в случай че помните всички „ сюжети “… включваха дивотии, започващи от „ вирусът е машинация “, та чак до „ изработен е в биолаборатории “. Имаше почитатели на здравия разсъдък, които по едно и също време твърдяха, че хем не съществува, хем е юридически в лаборатория. 

Щуротията с биолабораториите хвана дикиш и си остана – да се популяризира и по други мотиви. 

Ето едно пояснение от страницата „ Наука и сериозно мислене “, написана от източник, видял нещата евентуално по-отблизо от всеки, на който се привиждат американски лаборатории:

„ Наскоро още веднъж се предъвка тематиката за " рисковите биолаборатории на американците ", които желаят да вършат опити върху българи и са правили опити върху хора от други националности. " Разследващ публицист " по тематиката се оказа някаква дама на име Диляна Гайтанджиева. Много медии я показаха като " топ публицист ", въпреки аз да не останах с това усещане, имайки поради увереността, с която изричаше нелепост след нелепост, а и умопомрачително тъпите изказвания в " разкритията и ".

По стичане на събитията преди няколко години ме бяха поканили на няколко изявленията и въпросните " биолаборатории " (терминът " биолаборатории " е нелеп) ми предложиха работа.

Ставаше дума за грузинска (U.S. Army Medical Research Directorate-Georgia) организация, която работи на планов принцип. Пише съответен план и в случай че е от интерес за американското военно министерство, получава финансиране. Инфaнтилната концепция, че ще се работи по нещо забавно и скрито и мен ме бе обвзела, което ми изглеждаше забавно. Но оказа се, че планът има за цел следене разпространяването на някои рискови инфекции и разпространяването на антибиотичната устойчивост в нашия район (не единствено България). Защо това е от интерес за американците? Ами те се грижат за сигурността на жителите си (което в България не се прави) и наблюдават в елементи появяването на нови патогени, които могат да са световна опасност, с цел да се реагира мигновено (едва ли някой е не запомнил пандемията). Но за жал персонално на мен към оня миг обикалянето по лечебни заведения и събиране на данни не ми беше забавно. По-скоро бе административна работа, само че бих определил работата като потребна за обществото.

Експерименти върху хора няма... 

Смешното е, че в едно от " разкритията " на Гайтанджиева за " биолабораториите " се твърди, че американците са правили опити със заразяване на хора с хантавируси, когато действително те още веднъж са следили естественото разпространяване на вирусите от съответната група и се правили оценка за положителните практики при тяхното диагностициране. Като цяло това е много потребна информация освен за американците, само че некомпетентността на " журналистката " Гайтанджиева не разрешава да реши това.

Не вярвайте на тъпотиите в интернет... “
 


___________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията и на Novini.bg като цяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР