Забелязали сте, че вашият климатик вече не работи толкова ефективно?

...
Забелязали сте, че вашият климатик вече не работи толкова ефективно?
Коментари Харесай

Как да предотвратим климатикът на колата да се повреди?

Забелязали сте, че вашият климатик към този момент не работи толкоз дейно? Най-вероятно той скоро ще спре да охлажда изцяло и частично ние самите сме отговорни за това, споделя специалист.

Той изброява следните неточности като най-често срещаните:

1. Не следим положението на тръбите на климатичната система. При някои транспортни средства те са ситуирани върху хоризонталните елементи на страничната греда или калника на каросерията. През зимата там попада мръсна и солена вода - и стартира електрохимична разяждане.

Как да се предотврати? Изплакнете тръбите на климатика с вода.

2. Ако се стигна до зареждане на климатика, се обръщаме към първия попаднал сервиз, с цел да " прибавим единствено фреон “.

Всъщност би трябвало да ревизирате системата за течове, може би да долеете масла и да добавите верния хладилен сътрудник. R134A се употребява съвсем универсално отдавна.

3. Не пускаме климатик през зимата. Това би трябвало да се прави от време на време!

След няколко месеца безучастие маслото в климатика се стича надолу и стопира да смазва многочислените гумени уплътнения.

Те изсъхват, напукват се и по-зле устоят натиска. Автоматиката няма да се включи в студа, само че по време на интервала на топене или в подземния паркинг го " карайте “ за няколко минути, ще бъде потребно, написа auto.blitz.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР