Забелязали ли сте, че когато започнете да разказвате за своите

...
Забелязали ли сте, че когато започнете да разказвате за своите
Коментари Харесай

За да живееш добре – живей скрито!

Забелязали ли сте, че когато започнете да разказвате за своите победи и достижения, след това се забърквате в неприятности и всичко се срутва, като че ли шансът ви е обърнал тил?

„ Щастливците би трябвало да бъдат тихи ” – колкото по-малко хора знаят за персоналния ви живот, толкоз по-добър ще бъде.

Затова – какво да вършим? Има ли съответни случаи, когато би трябвало да „ държите устата си затворена ”?

Казват, че колкото по-малко хора знаят за персоналния ви живот, толкоз по-добре ще бъде за вас. Има и такива поговорки: щастието обича тишината, а с това, с което похвалиш, ще останеш без него. Вярно ли е?

Статията се основава на знания за душeвността и подсъзнанието на индивида, мъдростта на нашите предшественици и другите култури на света, както и персонален опит.

1. Искате ли да живеете на високи трептения? Отхвърлете осъждането.

Ако сте станали очевидци на „ гадна “ обстановка, не би трябвало да я разказвате на другите с всички детайлности. Съседка цяла нощ преследва брачна половинка си по стълбището, хващайки го в невярност? Мъж хвърлил камък по бездомно куче? В метрото са ви настъпили по крайници, бутнали са ви и също по този начин са ви напсували? Не предавайте непознати пороци от уста на уста. Говорейки за минусите на други хора, вие ги приемате в себе си.

2. Не налагайте на никого метода си на живот.

Ако сте вегетарианец, не би трябвало да афиширате това на всеки ъгъл и да обвинявате хората, че ядат месо. Ако в действителност сте надълбоко просветлени и осъзнати, несъмнено не би трябвало ревниво да защитавате убежденията си в обществените мрежи, в мненията по конгреси и в действителния живот.

3. Благотворителността е значима част от живота и симптом за състрадание и обич към всичко живо.

Но единствено до момента в който мълчите за това. Ако непрестанно се хвалите за това в обществени мрежи и разказвате на приятелите си за парични преводи към благотворителни фондации, то това е себелюбие и нарцисизъм. А състрадание и нарцисизъм, обич към всичко живо и самолюбието са неща несъвместими. Затова се предлага вашата щедрост да я криете в себе си.

4. Също по този начин НЕ ТРЯБВА споделяте проектите си за вашия живот.

Като мечтаете и набелязвате своите цели, вие създавате мисловна форма, като по този начин я зареждате с сила. Когато говорите за това на всички, тогава разпилявате тази съзидателна сила. И мисълформата губи силата си, унищожава се. Плановете се сбъдват, задачите се реализират, фантазиите се сбъдват, само че единствено в случай че и до момента в който са скрити. Те могат да бъдат споделяни единствено с тези, от които желаете помощ при осъществяването.

5. Не казвайте какъв брой печелите, не се хвалете с това. Никога!

Парите би трябвало да се вземат със успокоение и признателност. Когато се хвалите с следващата награда и се чудите: „ Как извадих подобен шанс! “, това значи, че не сте подготвени да приемете тези пари. А в случай че не сте подготвени, тогава няма да получите повече … Влиза в действие следният Закон: с което се похвалите, без него ще останете. Това е същността на паричното мислене. Богатите хора „ не крещят “ за новото си Ферари или преди малко закупената вила за 12 милиона $. Те възприемат тези покупки като даденост.

6. Ако сте направили храбър акт, запазете го за себе си.

Помогнали сте на остарялата жена да пресече пътя? Взели сте изоставено на студа коте и сте му намерили нови притежатели? Потушили сте пожар и сте изнесли от задимените стаи дребни деца? Не си коства да говорите за това всеки ден, окачвайки си незабележим орден за смелост на гърдите. Вие го направихте от храброст, състрадание и смелост, само че като кажете на всички за това, вие заменяте добродетелта с горделивост и егоизъм.

7. Това, което случва в фамилията, оставете вкъщи.

Не разказвайте за неприлични действия на близки: родители, брачен партньор, деца, внуци. „ Вадейки мръсното долни дрехи на показ “, вие отдавате доста сила на отрицанието, като по този метод го увеличавате. Също по този начин, не говорете за неземната обич във вашата двойка, за красивите си и здрави деца, за това по какъв начин помагате и обичате родителите си. Защото това още веднъж приказва за нежеланието да се приема. Все отново „ щастието обича тишината. “

Конфуций е споделил: „ Мълчанието е огромен другар, който в никакъв случай няма да ви съобщи. “

Източник: Еsotericblog

Щастието може да бъде откраднато – злокобната технология на ограбването!

 

Могат да ви откраднат парите, да ви откраднат  колата. Но има и други полезности: обич, здраве, триумфи, благополучие. Те също могат да бъдат откраднати, по този начин са вярвали в древността. „ Да…

Цялата публикация

Суеверие? Не! Нещастието е Заразно! Щастието – също!

 

По-рано хората са избягвали неудачниците, смятали са ги за „ прокълнати “, и са се старали да нямат работа с тях. И в никакъв случай не са давали на просяците пари в ръцете; само…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР